Speltips Degerfors – Djurgården 30/4: Klurig match

Axel Sjödin Publicerat: 30 april 2023

Hemmastarka Degerfors ställs mot ett Djurgården som har visat upp tveksam form tidigt på säsongen.

Degerfors - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är ett Djurgården som inte riktigt har fått spelet dit de vill ännu, men de stod för en stabil insats senast mot Göteborg och är klara favoriter till en ny trepoängare på söndag. Att ställas mot Degerfors på Stora Valla är dock inte det lättaste och det ska bli intressant att se ifall värmlänningarna kan sätta käppar i hjulet för gästerna.

Det var först förra helgen som en helt otrolig svit bröts för Degerfors del. De hade inte förlorat hemma på Stora Valla sedan förra våren inför Elfsborgs besök i den förra omgången, men föll välförtjänt med 1-2 efter att Elfsborg tagit ledningen två gånger om.

Det gör också att Degerfors har förlorat tre av sina fyra första matcher på säsongen, vilket kan vara lite oroväckande för klubbens del. Förra säsongen inleddes uselt och de såg länge ut att vara på väg mot superettan, men reste sig på ett imponerande vis under säsongens andra hälft. Den här säsongen har dock Dijan Vukojevic fått ett allt större ansvar offensivt, vilket han inte riktigt har kunnat hantera hittills. Han kommer ofta till lägen och behöver kanske bara få det att lossna lite för att Degerfors ska kunna plocka fler poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har inte riktigt hittat rätt ännu

Guldfavoriterna Djurgården har inte riktigt levt upp till förväntningarna än så länge. Sju poäng på de fyra inledande matcherna är godkänt, men sättet de tappat poäng på hittills lär de inte vara nöjda med. Det har varit mycket rotation på positionerna framåt i plan och det har inte riktigt känts som att de har lyckats sätta en elva.

Det såg i alla fall ganska bra ut sist mot IFK Göteborg, en match de vann med 1-0, men där slutsiffrorna hade kunnat se mycket mer smickrande ut. Djurgården skapade tillräckligt med vassa lägen för att göra minst två mål till, men den sista skärpan saknades i avsluten. Blåvitt var i alla fall aldrig nära att få med sig en poäng här, vilket var ett välkommet besked för Djurgården.

Ifall de vill fortsätta haka på i toppen gäller det att de tar tre poäng mot Degerfors också, men det är som sagt en tuff bortamatch där Degerfors sällan går mållösa. Just på grund av Degerfors fina facit på Stora Valla vågar vi nog inte riktigt spela på den raka tvåan till de odds som erbjuds. Istället kikar på överspelet då Degerfors nästan alltid lyckas göra mål hemma och ofta bjuder på ganska öppna matcher. För 1.73 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi alltså på över 2,5 mål

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 30 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+