Speltips Degerfors – Djurgården 9/5: Mot femte raka

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2021

Degerfors åker på tufft motstånd i sin första “riktiga” hemmamatch då ligaledarna Djurgården kommer på besök.

Degerfors - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har inlett Allsvenskan på bästa möjliga sätt med fyra raka vinster i öppningsmatcherna. Det är inte mot vilka lag som helst som man vunnit heller, premiären mot Elfsborg var imponerande där de gick segrande med 2-0 och därefter har de besegrat både Norrköping och Varberg innan de i förra omgången satte körsbäret på toppen genom att köra över Malmö FF med 3-1 hemma på Tele2.

Malmö har ett dåligt facit sedan tidigare borta mot Djurgården och har nu efter förra helgen inte vunnit där på åtta raka matcher. Men sättet som Stockholmslaget dominerade matchen skickade ändå ut en signal till sina konkurrenter. Malmö kommer behöva göra mycket bättre än såhär för att försvara sin titel i år.

Precis som tidigare så är Djurgården ett starkt kollektiv utan några direkta fixstjärnor, utan att för den sakens skull sakna duktiga spelare såklart. Degerfors lär i vilket fall som helst antagligen få problem när Djurgården har den formen de har och här har stockholmarna en utmärkt chans att göra ett ryck i ligan redan med fem raka segrar.

Degerfors är ett tacksamt motstånd

Nykomlingarna har fått en tuff start på säsongen där de förlorat tre av sina fyra öppningsmatcher. De inledde med en förväntad förlust borta mot AIK, följde upp det med en förlust mot Kalmar och nu senaste helgen förlorade de även mot Mjällby. I alla dessa matcher har de misslyckats med att göra mål.

Deras enda vinst kom mot IFK Göteborg på Ullevi förvånansvärt nog där de gick upp i en 3-0 ledning innan Göteborg snabbt reducerade till 2-3 och frenetiskt försökte forcera in en kvittering. Lyckligtvis för Degerfors fick de med sig den enda trepoängaren hittills under säsongen i en match som inte alls påminner om de andra som de spelat hittills.

Att deras 3-0-ledning trots allt var så skör att Göteborg kunde hota den så fort de skärpte sig är dock ett svaghetstecken för Degerfors ska tilläggas. Men nu återvänder de i alla fall till sin riktiga hemmaarena Stora Valla och kanske kan det hjälpa dem med poängskörden framöver.

Det lär dock förmodligen inte räcka till mot Djurgården som går in som väldigt stora favoriter inför söndagens möte. Oddsen återspeglar också detta och är lite väl låga på en rak tvåa kanske. Däremot kan man krydda oddsen lite genom att spela på att Djurgården vinner mot noll. De har bara släppt in två mål under säsongen hittills samtidigt som Degerfors gått mållösa ur tre av sina fyra matcher. Att Djurgården vinner mot noll spelas därmed för 2.75 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner mot noll
Odds: 2.75
Bolag: Betfair
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: