Speltips Degerfors – Hammarby 25/5: Lurig bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 25 maj 2023

Degerfors ställs mot Hammarby på Stora Valla under torsdagskvällen i en flyttad match från omgång 18.

Degerfors - Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen befinner sig på den nedre tabellhalvan efter nio spelade omgångar, något som gästerna lär vara mer besvärade av än hemmalaget. Degerfors kommer nyligen från en tung seger hemma mot AIK medan Hammarby fick nöja sig med en poäng på Gamla Ullevi i den förra omgången.

Dessa båda lag har redan hunnit mötas under säsongen då Hammarby besegrade Degerfors med 3-1 hemma på Tele2 i säsongspremiären. Då hade Bajen inga större problem med motståndet och vann välförtjänt, men formen har verkligen inte varit särskilt stabil sedan dess.

Det har bara blivit en seger på de fem senaste omgångarna för Hammarbys del, och även om de tog en förlösande derbyseger för två veckor sedan lyckades de inte följa upp det med en vinst mot IFK Göteborg senast. Loret Sadiku gav dem ledningen i slutet av första halvlek, men med ett tidigt rött kort på Edvin Kurtulus kunde de inte stå emot tillslut. Blåvitt fick en straff i slutminuterna och lyckades kvittera för att dela på poängen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors kan alltid studsa tillbaka

Efter tre oerhört tunga förluster studsade Degerfors lite oväntat tillbaka mot ett AIK som därmed sjönk ännu djupare in i krisen. Att Degerfors hade otroliga 1-14 i målskillnad under tre raka matcher och därefter lyckas plocka en seger hemma mot ett pressat storlag är väldigt starkt och visar upp samma mentalitet de hade under fjolåret när många redan hade räknat ut dem tidigt under säsongen.

Hur dåliga Degerfors än ser ut kan man uppenbarligen aldrig helt räkna bort dem, särskilt inte när det är dags att spela på Stora Valla. Framför hemmapubliken har de trots allt vunnit tre av fyra matcher hittills, vilket gör att de har en liten buffert ned till strecket trots att de har gått utan poäng från samtliga bortamatcher.

Ett annat lag som inte har tagit många poäng på resande fot är Hammarby, som faktiskt tog sin första poäng borta när de kryssade mot Blåvitt i söndags. Motståndet har dock varit väldigt tufft med bortamatcher mot Malmö, Häcken, Norrköping och AIK.

Men även om Hammarby ska vara favoriter är det lite väl viktat åt gästernas håll. De saknar både Mads Fenger och Edvin Kurtulus i backlinjen och har knappast visat upp någon fin form. Degerfors brukar förvisso ha det lite svårt för Bajen, men hemma på Stora Valla tror jag att de kan få med sig en poäng mot ett Bajen som inte har imponerat hittills i år. För 1.92 spelar vi därmed på dubbelchans 1X hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 25 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+