Speltips Degerfors – IFK Göteborg 1/11: Formstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 1 november 2021

Dramatiken i Allsvenskan fortsätter då Degerfors IF tar emot IFK Göteborg på måndagskvällen. Matchen spelas den 1 november 2021 med avspark kl 19.00 på Stora Valla.

Degerfors – IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har tre segrar och ett kryss inför mötet mot Elfsborg i Allsvenskan i torsdags. Där svarade man återigen för en bra insats men det räckte inte till någon poäng då bortalaget vann med 2-1.

Trots fin form och många poäng på sistone är man dock fortsatt i trubbel då man endast är en poäng före Halmstad som, just nu, innehar kvalplatsen. Bortsett från Örebro och Östersund har alla bottenlag gått starkt på sistone och det är fortsatt ett flertal som inte sitter säkert med fem matcher kvar att spela.

IFK Göteborg är ett av de lagen som nyligen låg väldigt illa ut men som ryckt upp sig och vunnit sina tre senaste matcher. I torsdags gav man ett mycket lovande besked då man svarade för en av sina bättre insatser den här säsongen då man vann mot ett guldjagande Djurgården med klara 3-0 hemma på Gamla Ullevi.

Dessförinnan hade man besegrat Örebro och Mjällby och nu står man på 31 poäng och har således fyra poäng ner till HBK på kvalplatsen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Degerfors

Trots Degerfors förlust senast mot Elfsborg kan vi helt klar tala om två formstarka lag inför det här mötet. Blåvitt svarade för en urladdning senast och känner kanske att man kan pusta ut lite nu. Det vore i så fall ingen bra idé då väldigt mycket fortfarande kan hända med 15 poäng kvar att spela om.

Degerfors ligger mest illa ut för tillfället men en vinst här och plötsligt är Göteborg i ett pressat läge igen. Degerfors gjorde en bra match senast då man, till stora delar, dominerade matchbilden mot Elfsborg. Inför den här matchen känns, i mitt tycke, utgången helt öppen.

IFK Göteborg står dock som knappa favoriter hos spelbolagen. En rak tvåa ger omkring 2.50 gånger insatsen.

Men det var Degerfors som vann när lagen senast möttes i Göteborg i den tredje omgången. Det blev en svängig tillställning som slutade 3-2 till bortalaget.

Även om båda lagen fortsatt spelar med risk för nedflyttning tror jag att båda kommer med en god känsla och ett bra självförtroende. Man skulle kunna rubricera det som ett ångestmöte sett till tabelläget men den typen av karaktär tror inte att den här matchen kommer få.

Det har gjorts över 2.5 mål i 7 av Degerfors 8 senaste matcher och Blåvitt har gjort åtta mål på sina tre senaste matcher. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 1 november
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: