Speltips Degerfors – Malmö 17/7: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 12 juli 2021

Nykomlingen Degerfors IF tar emot de regerande mästarna Malmö FF på Stora Valla. Matchen spelas lördagen den 17 juli med avspark kl 15.00.

Degerfors – Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Anrika Degerfors ställs mot tuffast möjliga motstånd då Malmö FF gästar. Men Degerfors har visat sig vara fullt kapabla att rå på alla lag i den här serien så här långt och MFF har en vecka av hårt matchande bakom sig.

Ser vi till slutsiffrorna (5-1) i Degerfors senaste match mot Hammarby så vittnar de om en utklassning. Så såg det dock inte riktigt ut om man ser till matchbilden. Degerfors bjöd verkligen upp till dans på Tele2 Arena och fram till de sista 10 minuterna var matchen, mer eller mindre, helt jämn. Därefter rann Hammarby iväg med tre snabba mål i slutskedet.

Detta var Degerfors andra match efter uppehållet där man vann sin tredje raka hemmamatch med 3-1 mot Östersund i omgången innan Hammarby-matchen. Därmed har man vunnit samtliga sina matcher på Stora Valla då man inledde säsongen på Behrn Arena.

Med 10 spelade matcher står man på 14 poäng och en, totalt sett, väl godkänd första tredjedel av säsongen.

Malmö FF har en match mer spelad och står på 23 poäng inför sin tolfte seriematch. Sedan omstarten har Malmö spelat fyra matcher på samma tid som Degerfors spelat sina två matcher. Detta då man, med problem, lyckats slå ut Riga i ett dubbelmöte i CL-kvalet.

I Allsvenskan återstartade man med en 3-2-förlust borta mot Norrköping och i senaste seriematchen vann man med 4-0 hemma mot Sirius.

Hos Malmö saknas fortsatt Ola Toivonen medan Degerfors har Sebastian Ohlsson avstängd.

Defensiv förbättring

Med Oscar Lewicki och Johan Dahlin tillbaka i laget har man sett defensivt stabilare ut på sistone. Just defensiven har ju annars varit lagets svaghet under våren och senaste 4-0-segern mot Sirius var lagets första hållna nolla på hela säsongen.

Med CL-kvalmatcherna mot Riga inkluderade har man nu bara släppt in 1 mål på de 3 senaste. Ett steg i rätt riktning Jon Dahl Tomasson som definitivt behöver strama åt sitt lagbygge inför det fortsatta Europa-spelet.

Nu ska man ta sig an sin femte match på 14 dagar och Degerfors på Stora Valla är ingen enkel match för något lag i den här serien. Där har man vunnit samtliga tre matcher och efter genomklappningen de sista 10 minuterna senast lär man var sugna på att visa sin hemmapublik vad man går för.

Degerfors inledde säsongen lite för naivt men i första hemmamatchen på Stora Valla mot Djurgården kom vändningen. Där gjorde man en oerhört disciplinerad insats och vann med 2-0 och jag tror att vi kan få se något liknande när MFF gästar.

MFF är stora favoriter men jag tror att Degerfors kommer kunna stå upp väl här. De gjorde faktiskt en väldigt bra insats i 80 minuter mot Hammarby senast och på riktigt gräs på hemmaplan lär man höja sig ytterligare.

Malmös förmåga att hantera det täta matchandet sätts nu prov och det brukar inte var det allra lättaste för svenska lag. Jag tror på en jämn match med ett mer defensivt inriktat Degerfors och oddssättningen på ett under-spel lockar.

Till fina 1.90 gånger pengarna hos Casumo spelas att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) i den här matchen.

  Rygga spelet hos casumo – få 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.90
Bolag: Casumo
Spelstopp: 15:00, lördag 17 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: