Speltips Degerfors – Örebro 18/5: Målspelet

Simon Pålsson Publicerat: 18 maj 2021

Degerfors mot Örebro är tisdagens enda möte i den allsvenska fotbollen. Är det rimligt att förvänta sig en underhållande match den 18 maj 2021?

Degerfors IF - Örebro SK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är intensiva dagar som gäller i den allsvenska fotbollen, när vårsäsongen nu går mot sitt slut och det ska spelas matcher på ett antal utspridda matchdagar.

På torsdag spelar IF Elfsborg och Malmö FF ett speciellt möte, en match som egentligen ska spelas i sommar men som nu flyttas fram för att det inte ska krocka med Europakvalet, någonting som gör att spelschemat ser tightare ut än vad det är.

Men för övriga lag är det bara helgens omgång och nästa veckas omgång kvar innan det är dags att gå på sommarvila. Då har lagen spelat åtta matcher vardera, bortsett från IF Elfsborg och Malmö FF då vill säga.

Tisdagens enda match spelas på Stora Valla IP, där hemmalaget Degerfors kan ha ett övertag på Örebro SK bara av anledningen underlaget.

Gräset på Stora Valla IP är kanske inte bäst i serien, men det är gräs och bara det faktum att det är ett naturmaterial gör det svårt för Örebro SK, som i vanliga fall spelar på ett plastbaserat underlag.

Odds på Allsvenskan

Degerfors har en lite märklig säsongsinledning bakom sig, men har varit bra i vissa matcher. I sin enda match på sin riktiga hemmaplan, hemma mot Djurgården, tog man också tre poäng efter två fina mål av Victor Edvardsen.

Men senast tappade man åter poäng, denna gång borta mot IFK Norrköping, och känslan är att laget har vissa problem med försvarsspelet på bortaplan.

Jag är rätt säker på att den här matchen passar laget bättre, eftersom man i princip tvingas gå framåt i banan, snarare än att ligga lågt. Där är man inte lika starka.

Örebro SK har vaknat efter en horribel start och känns nu ganska farliga igen, men nu kommer gräset in som en faktor. Årets enda gräsmatch hittills slutade med förlust mot Kalmar FF, 1-0.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger såsen hos William Hill. Det är klart att överspelet också lockar, men 1-1 har varit ett väldigt gångbart resultat i årets upplaga av Allsvenskan.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,70
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:30, tisdag 18 maj 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: