Speltips Degerfors – Östersund 3/7: Tät drabbning

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2021

Degerfors tar emot Östersund på Stora Valla i återstarten av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 3 juli med avspark kl 17.30.

Degerfors – Östersund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Degerfors har svarat för en klart godkänd vårsäsong där man samlat ihop 11 poäng på 8 spelade matcher.

Efter en tuff inledning där man bara tog tre poäng på de fyra första omgångarna lyckades man anpassa sitt spel till att bli mer vägvinnande och mindre naivt. I de fyra resterande matcherna gick man obesegrade då man vann två och kryssade två.

Med 8 poäng på 8 matcher är Östersund tre poäng bakom Degerfors när Allsvenskan nu åter drar igång efter ett längre uppehåll.

Till skillnad från Degerfors inledde bottentippade Östersund säsongen starkt då man slog Örebro och kryssade borta mot Kalmar och Malmö i de första tre omgångarna. Därefter gick man in i en svacka där man förlorade fyra raka matcher.

I den sista matchen innan uppehållet kunde man dock bryta den negativa sviten genom att besegra Sirius med 3-0. I en träningsmatch i måndags mot AIK lyckades man också vinna och hålla nollan så känslan bör trots allt vara relativt god inför omstarten.

Viktige mittfältaren Rewan Amin har varit borta sedan förra sommaren på grund av en korsbandsskada. Han har nu tagit sig tillbaka men det är ändå osäkert om han kommer till spel då han tvingades kliva från träning med tydliga smärtor i torsdags.

Defensiven är nyckelfaktorn

Degerfors gick in i Allsvenskan med ambitionen att spela samma typ av fotboll som gjorde att man tog sig upp. Det gick sådär inledningsvis då man alltför för ofta blev straffade i sitt uppbyggnadsspel.

Därefter har man blivit lite rakare och riskminimerande i sitt spel vilket tydligt burit frukt i resultatraden. Vändningen kom i och med 2-0-segern hemma mot Djurgården och sedan dess har man varit väldigt stabila och betydligt mer disciplinerade i sitt försvarsspel. På de fyra sista matcherna innan uppehållet släppte man totalt endast in ett mål.

En annan anledningen till lyftet var också att man åter fick spela på Stora Valla efter att ha spelat de inledande hemmamatcherna på Behrn Arena. Man har nu vunnit sina två riktiga hemmamatcher i Degerfors och det gör dem också till ganska klara favoriter i den här matchen, åtminstone om man ska gå efter spelbolagens bedömning.

Östersund är en klubb med många problem och tippades av många att åka ur den här säsongen. Men man är också ett lag som vägrar ge sig. Amir Azrafshan kom in och räddade laget förra säsongen och i år har han fortsatt att bygga vidare på spel där man framförallt är skickliga på försvara sig.

Att man lyckades bryta sin förlustsvit i sista matchen innan uppehållet var förstås viktigt. Man är bara två poäng före jumbon Häcken men trots allt har man tre lag efter sig just nu och det kan vara betydelsefullt mentalt sett.

Degerfors har hållit nollan i 3 av sina 4 senaste matcher i Allsvenskan och på hemmaplan på naturgräs blir man en svår uppgift för Östersund. Det mesta talar för en matchbild som kommer föras av hemmalaget mot ett lägre stående ÖFK.

Jag ser det inte som givet att Degerfors kommer kunna luckra upp ett försvarsmässigt välorganiserat Östersund och de är i mina ögon lite väl stora favoriter då en hemmaseger ger cirka 1.80 i utdelning.

Bäst spelvärde finner jag i att det här inte kommer bli något målkalas. Till 1.90 gånger pengarna hos Campobet blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.90
Bolag: Campobet
Spelstopp: 17:30, lördag 3 juli 2021
TV: 
Stream:  dplay logo

Jämför odds: