Speltips Degerfors – Sirius 15/7: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Degerfors och Sirius drabbar samman i en sexpoängare på den nedre tabellhalvan under lördagseftermiddagen.

Degerfors - Sirius

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen står på 14 poäng inför omgången och har därmed fyra poäng ned till AIK på den negativa kvalplatsen. Även om de har en liten buffert ned till botten tre så är det två storklubbar under dem och både Degerfors och Sirius riskerar att dras ned i bottenstriden ifall de inte lyckas förbättra sin poängskörd framöver.

Det har gått tungt för Degerfors på båda sidorna av uppehållet då de inte lyckades vinna sina hemmamatcher mot konkurrenter på den nedre tabellhalvan. I slutet av maj fick de nöja sig med 1-1 hemma mot Varberg och nu i återstarten åkte de på en tung förlust hemma mot Värnamo mot 0-2.

Det är hemma på Stora Valla som de vanligtvis har plockat sina poäng, vilket har hållit dem kvar i allsvenskan, så när resultaten inte kommer där blir det bekymmer. Men i den senaste omgången fick de livlina efter att ha överraskande ha besegrat Brommapojkarna på bortaplan. Två målvaktstavlor gjorde att Degerfors kunde vända ett 0-1-underläge till 2-1 inom loppet av ett par minuter i matchens slutskede och kunde därmed kamma hem tre blytunga poäng.

De är inte i en lätt sits då Dijan Vukojevic kommer att missa resten av säsongen samtidigt som Diego Campos har varit iväg på landslagsuppdrag med Costa Rica och tillsammans är de lagets kanske bästa spelare offensivt. J-Södras skyttekung Pashang Abdulla har värvats in under fönstret och det återstår att se ifall han kan anpassa sig till spel i allsvenskan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius har börjat se lite bättre ut

Uppsalaklubben avslutade vårsäsongen på bästa möjliga vis, med tre raka segrar över Brommapojkarna, Värnamo och IFK Göteborg. Dessförinnan hade de inte lyckats ta en enda trepoängare, men det blev en rejäl ketchupeffekt efter att första segern kom.

Sedan återstarten har de återigen åkt på två raka förluster, men motståndet har inte heller varit det lättaste. Först föll de borta mot Malmö med 0-3 och därefter drog de det kortare strået hemma mot Hammarby i en match som slutade 1-2. Den sistnämnda var en jämn match där Sirius hade sina chanser, men där Hammarby var snäppet vassare.

Sirius kan mycket väl vara med i bottenstriden i slutändan, men inför helgens möte känns de trots allt lite hetare. Degerfors vann senast, men sådana bjudningar kommer de inte att kunna räkna med igen och spelet har inte sett bra ut på senare tid. Ifall inte Abdulla kommer igång så ser det också rätt tunt ut offensivt och eftersom de inte har vunnit på tre raka hemmamatcher ger jag ändå Sirius goda chanser på lördag. Vi spelar därmed på att Sirius vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.87 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sirius – Draw no bet
Odds: 1.87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 15 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+