Speltips Degerfors – Sundsvall 27/8: Ångestmöte

Martin Efvergren Publicerat: 26 augusti 2022

Lördagskvällen bjuder på ett ångestmöte deluxe då bottenlagen Degerfors och Gif Sundsvall drabbar samman. Matchen spelas den 27 augusti 2022 med avspark kl 17:30 på Stora Valla.

Degerfors – Sundsvall

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bottenstriden i Allsvenskan ser för tillfället ut att handla om tre lag som gör upp om att slippa direkt nedflyttning. Inför den 20:e omgången står Degerfors IF på 12 poäng och Gif Sundsvall på 10 poäng. De är därmed näst sist och sist i tabellen där Helsingborg står på 14 poäng.

Degerfors har bara tagit en seger på sina elva senaste matcher. Samtidigt kan vi konstatera att de har fyra raka hemmamatcher utan förlust. I senaste hemmamatchen spelade man 1-1 mot Varberg och dessförinnan vann man med 2-1 mot Kalmar.

Nu kommer man emellertid från en 5-1-förlust borta mot Hammarby. Det ska dock sägas att de siffrorna var i överkant sett till matchbilden där Degerfors stod upp på ett bra sätt.

Degerfors är favoriter

Läget ser inget vidare bra ut för Degerfors, men än värre har det nog ändå Gif Sundsvall. De är alltså två poäng efter i tabellen och de kommer till den här sexpoängsmatchen med sex raka förluster bakom sig.

Dessutom var det just en sexpoängsmatch som man förlorade senast. Detta då man tog emot Helsingborg i söndags i en match där gästerna var det vassare laget. HIF vann med 2-1, vilket gör att känslan är att Giffarna måste vinna den här matchen om de mentalt ska kunna resa sig.

Hursomhelst är det nu väldigt mycket som står på spel för båda lagen. Hos spelbolagen är det Degerfors som gäller som relativt klara favoriter då ett spel på hemmalaget endast ger omkring 1.70 gånger insatsen.

När de här båda lagen möttes i våras blev det en match utöver det vanliga. Degerfors kunde då vända 2-0 till seger med 3-2 efter att man gjort tre mål i slutminuterna.

Degerfors har gjort det bra på hemmaplan den senaste tiden och har generellt höjt nivån på försvarsspelet den senaste tiden. De är rättvisa favoriter men det här lär bli en tuff kamp.

Spelbolagen lutar åt att det kommer att bli målrikt, men jag finner anledning att tro på det motsatta. Det har gjorts under 2.5 mål i fyra av Degerfors fem senaste hemmamatcher och stundens allvar kan nog hämma en och annan i en sådan här match. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till fina 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, lördag 27 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: