Speltips Degerfors – Varberg 29/5: Måstematch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2023

Varberg ställs inför en oerhört viktig match på Stora Valla på måndag där Degerfors väntar som favoriter.

Degerfors - Varberg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda dessa lag var förvisso förväntade kandidater i nedflyttningsstriden inför säsongen, men Varberg riskerar att sågas av i botten väldigt snabbt ifall inte utvecklingen börjar vända snart. De är det enda laget som ännu saknar en seger och står som ensam tabelljumbo på blott fyra poäng inför omgången.

Det såg inte riktigt lika farligt ut när de främst kryssade mot lite tuffare motståndare inledningsvis, men nyckeln bakom Jocke Perssons förmåga att stanna kvar i högstaserien har varit att de har fått med sig resultat mot bottenkonkurrenterna. I de tre senaste omgångarna har de dock åkt på två förluster mot både Värnamo och Brommapojkarna och därmed kommer de kommande matcherna mot Degerfors och Halmstad att bli oerhört viktiga.

Persson har lyckats koka soppa på en spik säsong efter säsong och han ska ha all heder för vad han har lyckats göra med Varberg, men efter ytterligare ett transferfönster med stor spelaromsättning och en trupp utan riktig spets ser det väldigt tufft ut i år.

De hade verkligen behövt en seger mot Degerfors, men det kommer inte att bli lätt på Stora Valla och med det målsnitt de har haft hittills känns trepoängarna ganska avlägsna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors är starka hemma

Degerfors har, precis som Varberg, klarat sig kvar i allsvenskan med små medel och har varit på vippen att halka ned vid ett par tillfällen. Men såhär långt känns de betydligt mer slagkraftiga än sina konkurrenter från västkusten.

Under den senaste veckan har Degerfors lyckats plocka fyra poäng mot AIK och Hammarby efter två matcher på Stora Valla, och hade bud på mer mot Bajen senast. Deras förmåga att komma tillbaka mentalt är imponerande då de tre föregående matcherna alla var förluster med en sammanlagd målskillnad på 1-14. Framför hemmapubliken går de aldrig att räkna bort och med sina tio poäng har de lite marginaler ned till bottenlagen fortfarande.

Löser de en seger mot Varberg på måndag kan de verkligen andas ut ett tag, och med tanke på att de har löst samtliga tio poäng hemma på Stora Valla hittills så ska de vara klara favoriter till segern mot seriens i dagsläget sämsta lag. Spelbolagen erbjuder trots det ganska fina odds på den raka ettan, och där väljer vi att slå till. För 1.94 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi alltså på att Degerfors vinner.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Degerfors vinner
Odds: 1.94
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 29 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+