Speltips Degerfors – Varberg 31/7: Ställningskrig

Martin Efvergren Publicerat: 30 juli 2021

Ett formsvagt Degerfors tar emot Varberg hemma på Stora Valla lördagskvällen. Matchen spelas den 31 juli med avspark kl 17.30.

Degerfors – Varberg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Degerfors hade skaffat sig en stabil position i tabellen inför sommaruppehållet, men sedan dess har man tappat sitt positiva momentum.

Med tre raka segrar bakom sig är avståndet ner till bottenlagen inte lika säkert och nu väntar ett av de lagen, Varberg, som har chans att kliva förbi Degerfors vid vinst i det här mötet.

Degerfors föll senast borta mot Sirius med 2-0 och i de två matcherna dessförinnan mot Hammarby och Malmö släppte man in fem mål i varder match. Svårt motstånd förstås, men 12-1 i målskillnad på de tre senaste bör oroa Degerfors-folket en del.

Degerfors står på 14 poäng efter 12 matcher och två poäng bakom hittar vi alltså ett Varberg som har en mer positiv trend. De har tagit fem poäng på sina fyra senaste matcher och nu kommer man från en imponerande 2-0-seger hemma mot IFK Göteborg.

På skadelistan har Varberg Jon Birkfeldt och Keanin Ayer medan Degerfors inte har någon skadefrånvaro att rapportera för tillfället.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors höjer sig

Oddsen inför den här matchen är jämna. I kraft av hemmaplan står Degerfors som knappa favoriter till oddset 2.50.

Degerfors inledde säsongen ganska svagt där man vara lite för naiva i sitt uppbyggnadsspel och blev straffade för enkelt. Sedan blev man lite rakare, lite mindre risktagande i backlinjen och resultaten började gå deras väg.

Nu är man återigen, i viss mån, tillbaka där man var från början. Med 12 insläppta mål på de 3 senaste behöver man på nytt fokusera på grunderna för att hitta en väg tillbaka till vinnarspåret.

Totalt sett har man emellertid varit väldigt starka hemma på Stora Valla. Inför matchen mot Malmö senast hade man vunnit 3 av 3 matcher på sin hemmaarena (man inledde säsongen på Behrn Arena).

Varberg visade återigen att man aldrig kan räknas ut då man överraskade många när man tog alla poäng mot ett formstarkt Göteborg senast.

Utgången av den här matchen känns klart svårbedömd. Degerfors har en högre högstanivå men Varberg är mer stabila och alltid svårslagna. Varberg kommer med självförtroende medan Degerfors lär vara mer darriga efter deras senaste resultat.

Jag tror vi kommer få se en uppryckning av Degerfors och hemmaplansfördelen gör att jag håller dem som knappa favoriter. Men de behöver ha tålamod och de behöver bli noggrannare i sitt försvarsspel.

Det har gjorts under 2.5 mål i 3 av Varbergs 4 senaste matcher. De höll nollan senast och Degerfors har bara gjort 1 mål på 3 senaste matcherna.

Jag tror på en jämn match som kommer föras av hemmalaget. Men Varberg är svåra att tränga igenom och jag finner spelvärde i att det här kan bli en målsnål tillställning. Därför spelas under 2.5 mål totalt till 2.00 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 17:30, lördag 31 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: