Speltips Djurgården – AIK 28/5: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 27 maj 2023

Tvillingderbyt mellan Djurgården och AIK spelas på söndag mellan två pressade klubbar i poängbehov.

Djurgården - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongsinledningen har inte varit särskilt rolig för något Stockholmslag utöver nykomlingen Brommapojkarna, och det är återigen ett ångestfyllt derby som väntar nu till helgen. Medan AIK:s kris blir allt djupare har Djurgården åtminstone två raka segrar i ryggen och en derbyvinst hade verkligen gett dem arbetsro inför den återstående delen av vårsäsongen.

Med en match mer spelad än lagen runt dem i tabellen har Djurgården lyckats klättra upp på femte plats i tabellen, men har i skrivande stund fortfarande nio poäng upp till Malmö i serieledningen. De är fortfarande en bra bit från tabelltoppen, men gav ett styrkebesked tidigare i veckan då de välförtjänt besegrade Häcken hemma på Tele2, även om avgörandet kom på straff efter en tveksam handssituation.

Från att ha blivit överkörda med 1-4 på Hisingen tidigare under samma månad var det i alla fall ett klart steg i rätt riktning. Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf fortsätter dock att rotera mellan startspelare både i anfallet och på mittfältet, vilket gör att det inte direkt finns någon given startelva i nuläget. Den unge Lucas Bergvall fick sin första start mot Häcken och stod för en väldigt fin insats, vilket komplicerar valet av startelva ytterligare.

Oavsett hur de väljer att starta känns de i dagsläget betydligt mer balanserade än deras motståndare på söndag och kliver in som klara favoriter i derbyt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Krisen är djup i AIK

AIK vann, till skillnad från Djurgården, derbyt mot Hammarby tidigare under säsongen, men det är också deras enda vinst på de inledande nio omgångarna. Sedan dess har det varit sex matcher utan vinst där de totalt har skrapat ihop tre poäng, vilket innebär att de fortsatt ligger och kämpar nära botten av tabellen.

Det är uppenbart att AIK inte är en klubb i harmoni för tillfället och att de värvningar som har hämtats in under sommaren har lämnat Andreas Brännström med en obalanserad trupp som inte passar hans spelidé. Brännström står dock absolut inte utan skuld och har redan börjat bli ifrågasatt som tränare då han inte direkt verkar villig att anpassa sig efter det spelarmaterial han har. Med en innermittfält bestående av Björnström, Keita och Thill sätter de knappast skräck i sina motståndare och kommer nog få det svårt i mittfältskampen mot Djurgården.

AIK har haft ett krismöte tidigare under veckan, och vi får se ifall det kan få någon effekt, men det har inte varit mycket i spelet som har tytt på att de kommer att kunna utmana om tre poäng på söndag mot ett Djurgården med uppåtgående formkurva. Mycket av den rutinerade stommen som gjorde AIK så starka i derbyn är numera borta. För 1.92 gånger pengarna spelar vi därmed på den raka ettan hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+