Speltips Djurgården – AIK 8/11: Stockholmsderby!

Martin Efvergren Publicerat: 7 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

08-derby med fyra omgångar kvar att spela – men någon guldstrid är det inte tal om. Likväl är det en match som betyder väldigt mycket och där det mesta pekar mot att det kommer bli jämnt och målsnålt.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Djurgården hade chansen att komma till det här derbyt med en svit på fyra raka segrar och greppet om andraplatsen i tabellen. Man hade besegrat Malmö, Sirius och Häcken inför mötet mot bottenlaget Falkenberg men då man var den givna favoriten fick man problem.

Falkenberg vann den här svängiga bataljen med 3-2 och därmed tog Djurgården inte chansen att kliva förbi Elfsborg som nu innehar andraplatsen.

DIF är, med sina 42 poäng, en poäng bakom på tredjeplatsen och med tre lag tätt följt därefter som kan gå förbi om man inte lyckas besegra AIK.

Och att besegra AIK är just nu ingen enkel sak. Efter mycket om och men har Bartosz Grzelak till slut lyckats vända skutan och till det här mötet kommer man med nio raka matcher utan förlust.

Senast blev det seger med 1-0 hemma mot Varberg. Återigen höll man nollan och återigen såg man stabila ut utan att glänsa. Inför omgång 27 är man på en tiondeplats i tabellen med 35 poäng och således har man faktiskt en teoretisk chans att nå en Europa-plats.

En målsnål historia

Grzelak har lyckats vrida tillbaka klockan och göra AIK till det de var före Rikard Norlings taktiska experiment. Man har hållit nollan i 3 av 4 senaste matcherna och på 8 senaste matcherna har man totalt endast släppt in 3 mål.

Inför den här matchen är man 7 poäng efter Djurgården och det är nog för många poäng att knappa in med fyra matcher kvar att spela, men större under har skett. Även om man inte skulle lyckas med det så vore en seger här väldigt viktig för AIK:s säsong som helhet och för att sätta käppar i hjulen för Djurgårdens chanser att knipa en topp-3-placering.

Sett till tabelläget bör Djurgården dock vara favoriter i det här mötet och så anser även oddssättarna. Personligen skulle jag inte vikta det åt det hållet. Det här lär bli jämt, men som jag ser det, med knapp fördel AIK.

Djurgården vann årets första möte på Friends med 1-0, men det här är ett annat AIK och därtill har man en del skadebekymmer. Förra säsongen vann AIK med 1-0 hemma och 2-0 på Tele2.

Allra tydligast är dock trenden att dessa möten brukar bli målsnåla. I de 8 senaste matcherna mellan de här lagen har det gjorts under 2.5 mål och det finns mycket som talar för att även det här derbyt kommer bli målsnålt.

Att AIK har förbättrat sin defensiv sedan Grzelak tog över är remarkabelt tydligt, men offensiven har på grund av det blivit lidande. Djurgården har tvingats möblera om lite i backlinjen på sistone men bör ändå kunna stå upp väl mot AIK:s, ofta trubbiga, offensiv.

Sammantaget ger detta starka argument för att spelet under 2.5 mål totalt kommer att ge utdelning.

Djurgården – AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: