Speltips Djurgården – AIK 8/8: Hett Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 7 augusti 2021

Ett oerhört hett Stockholmsderby är att vänta på söndagen då Djurgården och AIK drabbar samman.

Djurgården - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är många supportrar som längtat efter att få gå på ett derby som äntligen får möjligheten när Djurgården nu välkomnar AIK till Tele2. Det är inte under vilka omständigheter som helst heller då Djurgården toppar tabellen och AIK befinner sig precis under toppen på tredje plats. Det är uppdukat för en riktig derbysöndag med fantastisk inramning på läktarna!

Ingen har nog gått miste om vilken otroligt bra säsong som Djurgården har stått för hittills när halva snart är spelad. Allt verkar sitta i nuläget och trepoängarna fortsätter att rulla in för serieledarna. Som regel så är det försvarsspelet som verkligen ska sitta för att man ska kunna vara en titelkandidat på riktigt och där har de varit i en klass för sig under säsongen.

Hittills har de bara släppt in åtta mål och är ensamma med att ha släppt in under tvåsiffrigt. Samtidigt har de sedan återstarten av Allsvenskan verkligen kommit igång med målskyttet då de kört över motstånd som Örebro och Sirius och det börjar bli klart för många att titelstriden kommer att utkämpas mellan Djurgården och Malmö i år.

AIK är dock inte långt efter och sett över en match kan de absolut utmana sin stadsrival. Trots vinst i fjol så har Djurgården inte haft någon vidare bra statistik i derbyn mot AIK och det är nu de ska bevisa vad de går för om de vill behålla sin ligaledning. Inför mötet har de i alla fall fått tillbaka Hjalmar Ekdal som är en viktig kugge i försvaret och en välkomnad återkomst när motståndet nu blir tuffare.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK ska inte underskattas

Även om Djurgården är klara favoriter inför söndagens derby så ska gästerna verkligen inte underskattas och i min mening så har spelbolagen vägt Djurgården som lite för tunga favoriter inför söndagens match. Derbyn har en tendens att leva ett eget liv och Stockholmsderbyt är inget undantag.

När så mycket känslor och prestige är inblandat så tenderar favoritskap att spela mindre roll och AIK kan som sagt absolut utmana Djurgården sett över 90 minuter, särskilt då de har flera veteraner och mängder med rutin i laget vilket passar perfekt i derbysammanhang. Samtidigt så är Djurgården obesegrade i åtta raka matcher och det är svårt att motivera ett spel på AIK också så istället får vi kika på andra oddsmarknader.

De båda lagen påminner lite om varandra i att deras främsta styrka ligger i defensiven och de är lag byggda bakifrån. AIK:s backlinje med Mikael Lustig, Alexander Milosevic, Sotirios Papagiannopoulos och Erick Otieno håller väldigt hög klass och är verkligen inte lätta att ta sig förbi. Med sina 12 insläppta mål är det bara Djurgården och Halmstad som släppt in färre och då har både Lustig och Milosevic varit borta i perioder under säsongen.

Det är mycket som talar för att matchen kommer att bli tillknäppt och målsnål när man ser till förutsättningarna inför matchen. Två defensivt starka lag möts i en match där mycket står på spel, underspelet står skrivet i pannan på den här matchen. Derbyn brukar vara ganska målsnåla historier som kompenseras med bra inramning och underspelet har suttit i de sex senaste derbyna mellan dessa två lag.

Hos William Hill går underspelet att hitta för helt godkända 1.72 och det blir också spelet vi rekommenderar till detta glödheta derby.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.72
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: