Speltips Djurgården – Degerfors 27/8: Behöver vinna

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

Djurgården förväntas kunna studsa tillbaka hemma mot Degerfors på söndagen efter en tung period i ligaspelet.

Djurgården - Degerfors

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter en sämre period har Djurgården nu till och med tappat fjärdeplatsen till ett formstarkt Norrköping, men det är bara målskillnad som skiljer de båda lagen åt i nuläget, och Djurgården bör kunna höja sig igen. Degerfors behöver i sin tur fortsatt alla poäng de kan få, och lär vara missnöjda efter deras senaste förlust på Stora Valla.

Djurgården har inte imponerat under den senaste månaden, vilket har gjort att de har halkat nedåt i tabellen samtidigt som det blev ett tidigt uttåg ur Conference League-kvalet. Precis som Degerfors åkte de nyligen på en 1-2-förlust mot Blåvitt där Göteborgslaget vände och vann sent. Stockholmarna imponerade inte i det mötet, och det gjorde de inte heller mot varken Mjällby eller Elfsborg i omgångarna dessförinnan.

I den senaste omgången stod de i alla fall för en defensivt stabil insats borta mot Malmö i en match som slutade mållöst, men det är återigen offensiven som är ett återkommande problem för laget i år. Nu är det i stort sett klart att både Oliver Berg och Joel Asoro kommer att lämna klubben, och ett större ansvar faller därmed på de spelare som är kvar som ännu inte har levererat. Musa Gurbanli har inte riktigt kommit in i allsvenskan på rätt sätt ännu, och Gustav Wikheim har inte en lika bra säsong som senast. Samtidigt är Oskar Fallenius skadad ett tag framöver.

Med Berg borta lär Magnus Eriksson i alla fall få mycket speltid igen, och även om han inte har varit särskilt bra i år så kan hela laget mycket väl höjas om han börjar hitta formen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har ett tufft spelschema framför sig

Trots att de förlorade den tunga sexpoängaren senast hemma mot IFK Göteborg så får Degerfors trots allt vara nöjda med poängskörden de senaste veckorna. Två raka segrar mot Brommapojkarna och Värnamo gör att de fortsatt befinner sig på rätt sida strecket, även om det numera bara är en poäng ned till satsande AIK och Blåvitt som jagar.

Degerfors har med andra ord inga marginaler alls och nu börjar en väldigt tuff period i spelschemat. De kommande fyra matcherna kommer de att möta Djurgården, Häcken och Malmö, med en otroligt viktig bortamatch mot AIK insprängd däremellan. Går de tomhänta ur den kan det bli väldigt tufft att komma tillbaka.

Med ett par intelligenta värvningar har Degerfors trots allt vaknat till liv lite på sistone, men de är fortsatt seriens sämsta bortalag, och har inte fått igång Pashang Abdullas målproduktion. De har dessutom hela tre avstängningar inför helgens match på Sebastian Ohlsson, Gustav Willy Lindgren och framförallt Gustav Granath. Tillsammans har de två sistnämnda gjort tre av Degerfors fyra senaste mål, trots att de inte är offensiva spelare. Vi spelar därmed på att Djurgården vinner, men kombinerar det med under 3,5 mål för 2.16 hos Betinia, då inget av lagen imponerar offensivt.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården & under 3,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+