Speltips Djurgården – Elfsborg 12/9: Trendbrott

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Djurgården behöver tre poäng snarast för att inte hamna i en ond spiral i Allsvenskan. Nu möter man IF Elfsborg den 12 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Om vi ser till den här säsongsinledningen kan vi konstatera att det är Malmö FF som har satt sig i någon form av förarsäte längst upp, och att lag som Djurgården och IF Elfsborg tillhör utmanarna i dagsläget. Men om det här ska bli en säsong som på allvar innebär topp- eller guldstrid krävs det att man kliver in i avslutningen med gott mod.

Det är för mycket att kalla det en formdipp, men visst är det relevant att peka på det faktum att IF Elfsborg efter sin starka form nu står på tre raka matcher utan vinst? Det i ett läge där man skulle haka på i toppen, men snarare har fått se Malmö FF dra iväg lite.

Nu förlorade MFF överraskande mot Örebro SK på torsdagen, och tappade såldes lite av sitt försprång i toppen, men det är fortsatt så att skåningarna leder med god marginal. Men den marginalen kan alltså sjunka ordentligt vid en vinst för IF Elfsborg är.

Men det kan också bli så att Djurgården går förbi i tabellen, då det bara skiljer två poäng mellan lagen. Ett sådant scenario skulle innebära att det plötsligt är Djurgården som gäller som utmanare, vid sidan om BK Häcken.

Det ska sägas att Djurgården föll borta mot Helsingborgs IF senast, men annars har trenden varit positiv. En vinst här skulle vara det positiva trendbrott som laget behöver.

1×2-spel i Allsvenskan

I skrivande stund pekar det mesta mot att Jesper Karlsson inte spelar den här matchen, och att han lämnar IF Elfsborg för ett utlandsäventyr. Det pratas i termer av att man ska få någonstans runt 27 miljoner kronor för honom – och det kan man tycka lite vad man vill om. Det är dock frågan om inte IF Elfsborg säljer sin guldchans i så fall?

Det råder ingen som helst tvekan om att Jesper Karlsson varit en av seriens allra bästa spelare, och utan honom är man ett klart sämre lag. Det är deras bästa målskytt, och i spelet har han varit fullkomligt vital för att få inte lite rörlighet till ett annars ganska stelbent, tungt och fysiskt lag.

Det gör att jag kan tänka mig en liten motreaktion så här omedelbart, och att man får svårt att ersätta honom under hösten. Utan tvekan innebär det att man är ett försvagat lag inför fortsättningen på säsongen om han lämnar.

Vad som däremot är glädjande är att IF Elfsborg inte ser ut att ha några skador att förhålla sig till, sånär som på tidigare skadade Alexander Bernhardsson. Det finns däremot oro i hemmalaget Djurgården, som troligen inte kan spela med Emmanuel Banda i den här matchen heller. Det mesta pekar också på att Alexander Abrahamsson missar stora delar av resten av säsongen, och att det här inte blir en säsong då han gör skillnad.

I mina ögon känns det som att Djurgården är på gång, och kommer att stå upp bra här. Det är fullt naturligt att hemmalaget gäller som favoriter, trots bottennappet sist.

Djurgården vinner spelas till 2,06 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.
Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2,06
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 12 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: