Speltips Djurgården – Elfsborg 18/10: Guldstriden är i full gång

Axel Sjödin Publicerat: 18 oktober 2021

Djurgården tar sig an Elfsborg på Tele2 i den fortsatt mycket heta guldstriden i Allsvenskan.

Djurgården - Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I skrivande stund så är det tre lag som alla sitter på 44 poäng i tabelltoppen och inget lag kommer att ha råd att tappa poäng när konkurrensen är så hård. Publikrestriktionerna har släppt lagom till den oerhört spännande slutspurten av Allsvenskan och vi har många fantastiska matcher att se fram emot kvar på säsongen.

Stockholmsderbyt precis innan landslagsuppehållet hade en fantastisk inramning med vackra tifon från båda lagen och i och med att AIK vann i vanlig ordning så är det som upplagt för en oerhört spännande avslutning på säsongen.

Derbyt präglades dock av de röda korten då Djurgårdens Rasmus Schüller fick ett odiskutabelt rött redan efter elva minuter. AIK:s Nicolás Stefanelli lyckades precis innan halvtidsvilan utnyttja det numerära övertaget genom att trycka dit 1-0 men drog i samband med målfirandet av sig tröjan och på sig sitt andra gula kort och lyckades på ett komiskt sätt utjämna spelplanen inför andra halvlek.

AIK lyckades dock hålla undan ändå och Djurgården åkte på ännu en derbyförlust mot Gnaget. Men det är inga fler derbyn kvar på spelschemat och då är Djurgården riktigt starka. Framför ett packat Tele2 har de chansen att sätta press på de andra lagen när de möter ett skakigt Elfsborg på måndagskvällen.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg föll i september

Gästerna lyckades trots sin någorlunda tunna trupp länge hantera både liga- och kvalspel till Europa Conference League på ett exemplariskt vis. Men framåt slutet av september föll de ihop som ett korthus med tre raka förluster, vilket gör att de inte längre är relevanta i guldstriden – något som de hade kunnat vara som en outsider.

Trots att de hade åkt ut ur Europa Conference League en månad tidigare är det möjligt att det tuffa spelschemat till slut tog ut sin rätt, för annars är det svårt att förklara hur det annars mycket kliniska Elfsborg kunde förlora mot Östersund med 1-3 och mot Mjällby med 0-4 inom loppet av en vecka.

Innan landslagsuppehållet fick de i alla fall med sig tre poäng igen efter en välbehövlig vinst mot Blåvitt på Borås Arena framför välfyllda läktare. Frågan är om de lyckats hämta sig under landslagsuppehållet och om de är starka nog att kunna utmana Djurgården som varit väldigt starka hemma på Tele2 hela säsongen.

Djurgården lär i alla fall vara taggade till tusen framför sin hemmapublik och har öst in mål hemma på Tele2 under september. Därmed spelar vi på att Djurgården gör över 1,5 mål för 1.80 hos Campobet till matchen.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården över 1,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: