Speltips Djurgården – Häcken 1/8: Skadedrabbat bortalag

Axel Sjödin Publicerat: 1 augusti 2021

Tuff bortamatch mot Djurgården väntar på Tele2 för ett Häcken som är tungt skadedrabbat.

Djurgården - Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots vinst i torsdags mot skotska Aberdeen så räckte resultatet inte till och Häckens uttåg ur Europa Conference League-kvalet var ett faktum. Det blev en för stor uppförsbacke efter de hade förlorat öppningsmötet med 1-5 och trots bra spel så räckte inte 2-0-vinsten hemma på Bravida Arena till för avancemang.

Det är dock inte bara förlusten i sig som svider för Häckens del. Dubbelmötet har fört med sig väldiga problem för laget som även kommer påverka ligaspelet. I det första mötet drog Ali Youssef och Erik Friberg på sig skador där den förstnämnda missar resten av säsongen. I det andra mötet var det Hisingsklubbens stora anfallsvapen Alexander Jeremejeff som fick halta av planen i den 40:e minuten.

Det är hemskt nyheter för alla Häckensupportrar såklart och tillsammans med Daleho Irandust, Samuel Gustafsson och Rasmus Lindgren utgör de nu en lång skadelista som dessutom innehåller ett flertal nyckelspelare. Som tur är verkar Jeremejeffs skada inte vara särskilt allvarlig, men det är tveksamt om han blir spelklar inför matchen mot Djurgården i skrivande stund.

Det är tunga avbräck för ett Häcken som efter uppehållet precis börjat lyfta i tabellen under Per Mathias Högmos styre.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården är för starka

Till skillnad från Häcken så har Djurgården inte många moln på sin himmel. Resultaten fortsätter att gå Stockholmslagets väg och tillsammans med Malmö har de visat sig vara det klart starkaste laget i serien. Allt pekar på att det är mellan Djurgården och MFF som guldstriden kommer avgöras där stockholmarna har fördelen av att bara ha ligan att fokusera på medan Malmö matchas hårt ute i Europa.

Deras försvarsspel är i en klass för sig i år och efter tolv spelade omgångar så har de bara släppt in sju mål. De har hållit nollan i fyra av deras fem senaste matcher i Allsvenskan och är riktigt tuffa att få hål på.

Att ett skadedrabbat Häcken ska kunna komma till Tele2 och sno med sig poäng hem till Göteborg känns på förhand föga troligt. Djurgården har varit urstarka på Tele2 i år där de har fem vinster av sex möjliga. Den enda matchen som inte riktigt gick som man ville var det mållösa mötet mot Roland Nilssons defensiva upplaga IFK Göteborg.

Oddsen på det raka spelet känns dock inte jättespännande och istället väljer vi att spela på att Djurgården håller nollan än en gång på hemmaplan. Förutsatt att Högmo inte väljer att riskera Jeremejeff mot Djurgården här så känns ett Häcken utan honom inte alls lika offensivt farliga. Även med Jeremejeff är dock Djurgården som sagt oerhört svåra att lägga mål på med sina sju hållna nollor hittills. För 2.30 hos Campobet spelar vi alltså att Häcken får gå mållösa på Tele2.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården håller nollan
Odds: 2.30
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: