Speltips Djurgården – Häcken 1/8: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 29 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Djurgården må vara regerande mästare, men gäller inte som solklara favoriter när BK Häcken gästar i Allsvenskan den 1 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Då är vi tillbaka med allsvensk fotboll igen, och den här helgen har man haft den goda smaken av att faktiskt lägga två matcher på lördagen och inte bara sprida ut omgången på två ynka dagar. Det tackar vi för, och fokuserar nu på mötet på Tele2 Arena mellan BK Häcken och Djurgården.

Djurgården har ett starkt övertag på BK Häcken efter förra säsongen då man vann båda matcherna mot noll, alltså utan att släppa in mål. Men det ska också sägas att BK Häcken slog ut Djurgården i semifinalen av Svenska Cupen samma år – då på bortaplan.

Formen på sistone har varit aningen bättre hos Djurgården, eller åtminstone mer positiv efter vinsten mot AIK. Annars har det varit ett krampaktigt år där det inte riktigt lossnar för Djurgården, som i egenskap av regerande mästare har lite press på sig.

BK Häcken är sin vana trogen ett lag som går upp och ner prestationsmässigt, men i sina bästa stunder kan man vinna mot precis alla lag. Dessutom skulle man rent truppmässigt kunna konkurrera om ett SM-guld om man fick fart på offensiven igen.

Rekar i Allsvenskan

Fredrik Ulvestad är faktiskt den spelare som har gjort flest mål i Djurgården under säsongen och i sig är det ett fascinerande faktum. För honom personligen tyder det på en bra säsongsinledning, där han också fått chansen att bidra i den offensiva delen av spelet. Det måste man ta och imponeras av.

Men vad det också tyder på är att man är ett lag som saknar en vettig målskytt, och kanske är det därför man har problem att köra över sina motståndare. Det säger sig själv att Djurgården behöver en Kalle Holmberg eller Emir Kujovic som fungerar i anfallsspelet. Det måste man ta och erkänna.

I BK Häcken är det Daleho Irandust som är den främsta målskytten med sina fyra mål, men här har man förmågan att sprida ut målskyttet på flera spelare.

På det hela taget har man också fått igång sin offensiv på slutet – och det här ser ut att bli en klart bättre säsong för BK Häcken där man kanske på allvar kan vara en del av toppstriden. En vinst här mot Djurgården skulle förstärkt det ytterligare.

X2 spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1,64
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 1 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo