Speltips Djurgården – Halmstad 6/11: Tät batalj

Martin Efvergren Publicerat: 5 november 2021

Viktiga poäng står på spel i både toppen och botten av Allsvenskan när Djurgårdens IF tar emot Halmstads BK. Matchen spelas lördagen den 6 november 2021 med avspark kl 17.30.

Djurgården – Halmstad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med fyra matcher kvar att spela av Allsvenskan är det fortsatt helt öppet både i toppen och runt den negativa kvalplatsen. Djurgården är med sina 50 poäng tvåa i tabellen, en poäng efter Malmö FF och två poäng före Elfsborg.

Djurgården har bara vunnit två av sina fem senaste matcher. Man har förlorat mot AIK, Elfsborg och IFK Göteborg men senast lyckades man ta en oerhört viktig trepoängare borta mot Örebro.

Någon guldform har Djurgården emellertid inte visat på sistone. I den näst senaste omgången åkte man på en rejäl 3-0-smäll borta mot IFK Göteborg men därefter ser spelschemat ganska gynnsamt ut. Efter Halmstad har man kvar att möta Norrköping, Varberg och Häcken.

Att möta ett Halmstad som slåss med näbbar och klor för att säkra det allsvenska kontraktet är emellertid ingen enkel uppgift. Det fick, om inte annat, AIK erfara i måndags. HBK vann då med 1-0 på Örjans Vall och klev därmed upp från kvalplatsen.

Nu är man, inför den 27:e omgången två poäng före Degerfors som halkade ner till kvalplatsen i den senaste omgången.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två av Allsvenskans bästa försvar

När Djurgården och Halmstad möttes i somras blev det en tät tillställning som slutade 0-0. Om något lag var närmast segern den gången så var det hemmalaget.

Nu är det Tele2 Arena och snabbt konstgräs som gäller och det ändrar förstås på förutsättningarna. Djurgården står som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak etta ges till ett odds omkring 1.70.

DIF:s viktige mittfältsmotor Rasmus Schuller har ställt till det med utvisning och avstängningar på sistone och missade senaste matchen av den anledningen. Nu är han åter tillgänglig vilket stärker Djurgårdens chanser i den här matchen.

Annars har man sviktat en del på sistone. Formen har inte varit på topp den senaste tiden. Man vann mot Örebro senast, utan att imponera. Det lär krävas mer för att knäcka ett försvarsstarkt HBK.

Halmstad kommer från en svacka men trenden är nu uppåtgående. Man har tagit sju poäng på sina tre senaste matcher och lär sälja sig dyrt här. På 26 matcher har man endast släppt in 24 mål och med det är man, tillsammans med Djurgården, topp-3 i serien.

När det allt nu drar ihop sig och så mycket står på spel har det varit målsnåla matcher i Allsvenskan. Jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer bli det och mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till hela 2.00 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, lördag 6 november 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: