Speltips Djurgården – IFK Göteborg 23/4: Formsvagt stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2023

Säsongsinledningen har lämnat mer att önska från både Djurgården och IFK Göteborg, som drabbar samman på Tele2 under söndagen.

Djurgården - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med tre raka förluster så är det uppenbart varför IFK Göteborg knappast kan vara nöjda med inledningen på säsongen, men efter den försäsongen de haft så är det kanske inte så förvånande. Men guldtippade Djurgården har haft problem de också och har inte lyckats få med sig tre poäng sedan inledningen mot tabelljumbon Brommapojkarna.

Det är med andra ord två lag som är desperata efter poäng som ställs mot varandra på Tele2 på söndag. Djurgården har inte riktigt hittat rätt ännu och verkar vara en bra bit ifrån deras höjd under fjolåret. Först och främst kan vi konstatera att mittlåset inte håller samma kvalitet längre, med rätt mediokra alternativ och Carlos Moros Gracia som inte har kommit upp i nivå ännu, men även offensiven har haft sina problem, trots en uppsjö spännande alternativ.

Varken Victor Edvardsen eller Gustav Wikheim fick chansen från start senast, trots att den sistnämnde har känts som deras mest givna anfallsalternativ under en tid. Det är mycket rotationer i truppen och efter att ha varit det sämre laget mot både Sirius och Halmstad så finns det en del orosmoln på himlen för Djurgården som redan är fem poäng bakom Malmö i toppen.

Sedan tidigare så saknar de Jacob Widell Zetterström och dessutom så är Rasmus Schüller avstängd inför den här matchen. Två tunga avbräck när de behöver resa sig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte mycket har gått rätt för Blåvitt

Mot ett krisande Blåvitt bör Djurgården i alla fall ha goda chanser till tre poäng. Göteborgarna har fått en otroligt tung start med tre raka förluster utan ett enda mål framåt och det letas efter syndabockar i organisationen när de gång på gång misslyckas med att ta steg i rätt riktning.

Precis som för Djurgårdens del så har även de ett mindre stabilt mittlås inför säsongen, men det är framförallt offensiven som har svikit dem. Med det sagt så har de lyckats skapa en hel del chanser i matcherna hittills och har haft bra perioder, men det känns trots allt lite chansartat och det har bevisligen inte varit en offensiv som man kan förlita sig på än så länge.

Samtliga av IFK Göteborgs matcher hittills har varit rätt målsnåla, ingen har överstigit 2,5 mål – vilket även gäller för Djurgården i två av tre matcher hittills. Därmed så känns spelet på under 2,5 mål för 2.01 gånger pengarna hos Coolbet som ett väldigt bra alternativ den här matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.01
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 23 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+