Speltips Djurgården – Kalmar 23/10: Revanschlust

Martin Efvergren Publicerat: 22 oktober 2021

Guldjagande Djurgårdens IF behöver vända trenden när Kalmar FF gästar i den 24:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 23 oktober 2021 med avspark kl 15.00 på Tele2 Arena.

Djurgården – Kalmar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De allsvenska topplagen har tappat poäng till höger och vänster på sistone och läget med sex omgångar kvar att spela är ruggigt jämnt. Djurgården, Malmö och AIK står alla på 44 poäng och för DIF:s del gäller det att hitta tillbaka till vinnarspåret.

De kommer nu med två raka, tunga förluster. Först derbyförlust mot AIK med 1-0 och därefter blev man ganska rejält tilltvålade med 3-0 av ett Elfsborg som nu bara är två poäng bakom topptrion.

En snabb slutsats av de två förlusterna är att Rasmus Schullers utvisning i den elfte minuten mot AIK blev väldigt kostsam. Avsaknaden av honom som balansspelare på mitten blev tydlig även i matchen mot Elfsborg därefter och nu är han fortsatt avstängd även mot Kalmar.

Kalmar är med sina 37 poäng och en sjundeplats i tabellen en stor positiv överraskning den här säsongen. Framförallt om man ställer det i relation till lagets prestationer de senaste åren. I synnerhet om man också väger in parametern på vilket sätt man spelar fotboll på.

Inför bortamötet mot Mjällby i söndags hade man fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna. Därför kom Mjällbys överkörning något oväntat. Efter 18 minuter var ställningen 3-0 till hemmalaget och matchen slutade 4-0.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

DIF höjer sig

Det är inte jättemycket som står på spel för Kalmar FF inför avslutningen av den här säsongen. Visserligen har man fortsatt en teoretisk chans till en topp-tre-placering men framförallt är man nog väldigt nöjda med att äntligen slippa bottenstriden efter två säsonger av kvalspel.

Om det var någon slags nöjdhet som gjorde att man inte påkopplade från start mot Mjällby låter jag vara osagt. Hursomhelst har man nog fått höra ett och annat om den insatsen från tränare Rydström och jag räknar med att man kommer vara bättre påkopplade här.

Djurgården går ändå in i den här matchen som favoriter. De vann i Kalmar med 1-0 när lagen möttes i somras och hemma på det snabba konstgräset på Tele2 Arena brukar man ha en fördel mot lagen som spelare på natur- eller hybridgräs.

Trots två raka förluster har Djurgården fortfarande ett gyllne guldläge. Här tror jag man kommer vara rejält revanschsugna och ta bättre tillvara på de goda möjligheter man har.

Kalmar är ett bra lag och Henrik Rydström har med små medel gjort underverk. Men mot ett mer motiverat guldjagande Djurgården på hemmaplan tror jag man får det tufft. Mitt spel blir därför en rak etta, att Djurgården vinner till 1.76 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 1.76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00, lördag 23 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: