Speltips Djurgården – Kalmar 8/5: Toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2023

Djurgården ska försöka studsa tillbaka mot Kalmar hemma på Tele2 under måndagskvällen.

Djurgården - Kalmar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har gått lite motigt för Djurgården under säsongsinledningen och de har inte sett ut som den guldkandidat som de målades upp till på förhand. Men de har fortsatt en av de starkaste trupperna i ligan och ännu finns det gott om tid att reparera sina misstag, även om Malmö och Häcken har börjat sticka iväg i toppen.

Djurgården har nu tre förluster på deras fyra senaste matcher och behöver verkligen ta sig i kragen inför den stundande omgången. I den senaste omgången mötte de Häcken borta på Hisingen och lyckades stå emot ganska bra i första, men i den andra halvleken blev de totalt överkörda och var väldigt långt ifrån Häckens nivå.

Defensivt har det inte sett bra ut för stockholmarnas del och det har redan snackats om att det lär komma ett defensivt nyförvärv under sommarfönstret. Men även offensivt, där de har en uppsjö av vassa alternativ att tillgå, har det inte sett särskilt övertygande ut. Det har varit mycket rotation i startelvan och den offensiva trion känns långt ifrån given i dagsläget.

Det är upp till bevis nu mot Kalmar, för de har inte råd att kasta bort hela vårsäsongen ifall de ska kunna sluta topp tre i år. De har nästan bara tuffa matcher kvar innan sommaren och vändningen behöver komma snart för att inte få ett alltför stort avstånd till tabelltoppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar har sett bra ut

Smålänningarna har fått en bra start på säsongen och ligger på fjärde plats inför omgången. De har dock två raka kryss med sig i bagaget, där de lär vara frustrerade över att de inte har fått med sig mer. De lär varken vara det första eller sista laget som får tvingas nöja sig med ett mållöst resultat på Påskbergsvallen, men de borde verkligen ha haft tre poäng mot Sirius i den senaste omgången.

Mileta Rajovic stod återigen med i målprotokollet då han tryckte in både ett- och två-noll i den första halvleken och där och då kändes trepoängaren rätt säker. Men efter en slarvig passning i försvarsspelet kunde gästerna reducera och tillslut kvittera efter ett pricksäkert inlägg från Herman Sjögrell som hittade Jamie Roches panna i den 96:e minuten. Kalmar hade i de fem inledande omgångarna inte släppt in ett enda mål från öppet spel – nu kom de två första väldigt olägligt.

Men Kalmar ser i alla fall väldigt spännande ut med Rajovic på topp, som adderar den offensiva tyngd som saknades lite under fjolåret. Djurgården är dock tunga favoriter inför måndagen, och hemma på Tele2 har de vunnit båda sina matcher hittills – det är i deras bortamatcher det har sett bedrövligt ut. Vi spelar i alla fall på att båda lagen gör mål för 1.85 gånger pengarna hos Coolbet, då Djurgården trots allt har släppt in mål i fem av sex matcher hittills samtidigt som Kalmar ser bra ut i anfallet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.85
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:10, måndag 8 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+