Speltips Djurgården – Malmö 16/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 16 maj 2022

Djurgårdens IF tar emot Malmö FF i den nionde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 16 maj 2022 med avspark kl 19:10.

Djurgården – Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården kommer från två raka kryss och är nu i behov av en trepoängare för att inte halka efter topplagen i Allsvenskan. Efter åtta spelade matcher har man tagit 12 poäng och det är väl inte riktigt godkänt för ett lag med ambitioner om att utmana om SM-guldet.

Men säsongen är ännu inte långt gången och det är ofta små marginaler som avgör i den här serien. Djurgården har gjort två ganska bra insatser mot Helsingborg och Elfsborg i de två senaste omgångarna, men det har allt inte gett mer än två poäng.

I den senaste hemmamatchen mot Helsingborg var man spelmässigt det bättre laget, men det var först på tilläggstid som man kunde kvittera till 2-2. Mot Elfsborg i Borås i måndags blev det en jämn batalj där man nog får säga att Djurgården var närmast segern. Effektiviteten saknades dock och matchen förblev mållös.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett målsnålt MFF

Malmö FF står på 15 poäng efter åtta matcher och är nog inte heller de helt nöjda med sin säsongsinledning. Defensivt har man varit solida men offensivt finns betydligt mer att ge. Den naturliga förklaringen till detta är ju de skadeproblem som man dragits med och fortfarande är drabbade av.

I 2-0-förlusten mot AIK senast saknades spelare som Kiese-Thelin, Christiansen, Nielsen, Lewicki och Rieks. Därtill tvingades Johan Dahlin återigen att utgå i halvtid.

I och med förlusten på Friends Arena i onsdags har Malmö FF bara tagit två poäng på sina tre senaste bortamatcher. Spelschemat har emellertid inte varit det lättaste och nu väntar en tredje bortamatch i Stockholm på kort tid. Återigen på Tele2 Arena som ju definitivt inte är MFF:s drömarena.

Malmö har dock goda minnen från när man senast mötte Djurgården på Tele2 Arena. I Svenska Cupen i mars svarade MFF för en disciplinerade insats då man vann med 1-0. Det var första gången sedan 2017 som Malmö besegrade DIF på bortaplan.

Det var emellertid Djurgården som, till stora delar, förde den matchen. Därtill kan vi konstatera att Malmö inte lär kunna ställa ett lika starkt lag på benen som man gjorde den gången.

Förutsättningarna är nu jämna men det är Djurgården som gäller som knappa favoriter. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.55 gånger insatsen.

Precis som i Svenska Cupen så räknar jag med att det här kommer att bli en tät och intensiv tillställning. Inför matchen mot AIK hade MFF endast släppt in ett mål i Allsvenskan. I sju av deras åtta matcher har det gjorts under 2.5 mål totalt.

Djurgården har varit något målgladare men de kommer från en 0-0-match och de lyckades inte bryta igenom Malmös defensiv när de senast möttes. Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro på ytterligare en målsnål batalj. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.78 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:10, måndag 16 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: