Speltips Djurgården – Malmö 17/7: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 17 juli 2023

Omgången avslutas med en stormatch på måndagen mellan Djurgården och Malmö på Tele2 Arena.

Djurgården - Malmö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Djurgården har chansen att knappa in på topp tre då de ställs mot Malmö på hemmaplan under måndagskvällen. Stockholmarna hade en tuff vårsäsong, men känslan är att de är på gång en aning – de har till slut lyckats etablera sig som tabellfyra och siktar nu uppåt i tabellen.

Malmö har i sin tur stått för en oerhört stark säsong, men har trots allt åkt på ett par bakslag under senare tid. Först och främst har de tappat Anders Christiansen och Hugo Larsson på innermittfältet, samtidigt som Stefano Vecchia och Derek Cornelius är borta med en kortare frånvaro. Det har värvats friskt i MFF-lägret under fönstret, där Pontus Jansson, Sebastian Jörgensen, Otto Rosengren och nu senast Lasse Berg Johnsen har hämtats in, men det kan ta ett tag för dem att komma in rätt i spelet.

Tidigare såg Malmö nära ostoppbara ut, men förr eller senare kommer alltid en dipp och deras senaste resultat mot Mjällby kom som en rejäl överraskning. De har tappat poäng tidigare i toppmöten, men få hade nog räknat med att Mjällby skulle förstöra festen i Janssons återkomst till klubben förra söndagen.

Högstanivån i Malmö är såklart oerhört hög, och får Rydström bara lite tid till att arbeta med nyförvärven lär de säkerligen höja sig igen, men inget känns självklart inför måndagens tuffa bortamatch.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har varit starka hemma

Sedan omstarten har Djurgården inlett med två raka segrar och det känns som sagt som om de börjar hitta tillbaka till rätt spår igen. De visade upp en väldigt hög nivå under fjolåret, men har inte riktigt fått allt att stämma i spelet i år, särskilt inte offensivt, där Victor Edvardsen nu har sålts, samtidigt som flera offensiva pjäser har hämtats in för att få igång målproduktionen. Musa Gurbanli, Vá och ÖSK:s Noel Milleskog har alla hämtats in under fönstret, samtidigt som de har säkrat Rami Kaibs signatur för att ersätta Elias Andersson.

I deras senaste möte låg de inledningsvis under borta mot Värnamo, men lyckades vända och vinna välförtjänt i andra halvlek. Det var anmärkningsvärt nog deras första seger på bortaplan för i år, men det säger också något om hur det har sett ut på Tele2. På hemmaplan har de nämligen tagit sju segrar och ett kryss på åtta matcher. vilket är oerhört starkt.

Malmö är dock ett oerhört tufft motstånd, men de möter dem förmodligen under rätt läge av säsongen. Djurgården har generellt sett presterat ganska bra i toppmatcher hittills och kommer att bjuda upp till dans mot ett MFF som ses som knappa favoriter. Det är två lag med mycket offensiv spets, där Djurgården har börjat komma igång offensivt och där båda lagen kommer vilja gå för tre poäng. 1X2-marknaden känns lurig, men överspelet ser rätt bra ut för de 1.81 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 17 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+