Speltips Djurgården – Mjällby 21/5: Tung vecka

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Mjällby får inte mycket vila efter cupfinalen då ett tufft möte mot Djurgården på Tele2 väntar under söndagen.

Djurgården - Mjällby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda har behövt smälta tunga nederlag från deras senaste matcher och behöver nu ställa om inför söndagens drabbning. Djurgården förlorade derbyt mot Hammarby förra helgen och behöver ge svar på tal här för att ens vara i närheten av toppen. Mjällby förlorade i sin tur finalen i svenska cupen mot Häcken hemma på Strandvallen, vilket lär kännas väldigt tungt såhär tätt inpå med tanke på hur nära de var att skriva historia.

Mjällby är en beundransvärd klubb som presterar på en hög nivå sett till de förutsättningar de har, men det lär nog inte lindra besvikelsen över att ha förlorat cupfinalen såhär tätt inpå. De stod för en ganska bra första halvlek fram till att Häcken fick in två snabba mål på tilläggstid, vilket de aldrig lyckades hämta sig ifrån. Så fort Mjällby behövde pressa på för att reducera öppnades det stora ytor bakåt och siffrorna började rinna iväg.

De ska i alla fall vara stolta över att de lyckades ta sig till klubbens första final någonsin, men de lär ha satsat precis allt i torsdags och det kan nog bli svårt att ladda om batterierna och vara lika taggade inför söndagens bortamatch. Tidigare under månaden åkte de upp och kryssade på Tele2 i en mållös match mot Hammarby, vilket var en av tre raka hållna nollor inför cupfinalen. Men musten har förmodligen delvis gått ur laget nu och jag tror inte att de kommer att kunna hålla tätt mot ett Djurgården som verkligen behöver tre poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården ska vara bättre än såhär

Hemmalaget riskerar att halka ned på den nedre tabellhalvan ifall de inte lyckas vinna på söndag, vilket de inte har råd med. Djurgården har inte alls presterat på den nivå som de på förhand förväntades göra, men har onekligen väldigt mycket kvalitet i truppen som förr eller senare bör komma fram med tanke på vilka skickliga tränare de trots allt har.

Med tre förluster på deras fyra senaste matcher behöver resultaten dock börja vända snart. Efter mötet mot Mjällby är det fyra raka stormatcher innan det är dags för landslagsuppehåll och ifall poängskörden fortsätter att vara lika dålig fram till sommaren så ligger de illa till.

De behöver verkligen tre poäng mot Mjällby med andra ord, och med tanke på att de har vunnit samtliga hemmamatcher hittills finns det rätt goda chanser till att de lyckas. De förlorade förvisso på Tele2 senast mot Hammarby, och försvarsspelet såg inte direkt övertygande ut, men ett tröttkört Mjällby bör de kunna slå.

Spelbolagen håller Djurgården som väldigt klara favoriter och den raka ettan känns inte direkt lockande med det i åtanke. Istället siktar vi in oss på överspelet som Coolbet erbjuder för 2.03 gånger pengarna, vilket ser lovande ut. Djurgården har mycket offensiv kvalitet och en del defensiva problem, samtidigt som Mjällby lär få det svårt att hålla uppe samma intensiva försvarsspel som de brukar göra nu på söndag förmodligen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.03
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+