Speltips Djurgården – Mjällby 23/8: Returmöte

Axel Sjödin Publicerat: 23 augusti 2021

Serieledarna inför omgången Djurgården tar emot nästjumbon Mjällby på Tele2 i ett returmöte från förra helgen.

Djurgården - Mjällby

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Djurgården lyckades studsa tillbaka till vinnarspåret igen då de båda lagen möttes på Strandvallen förra helgen i en match som slutade 1-0 till gästerna. Det var viktigt för moralen om inte annat att plocka hem tre poäng för stockholmarna då de helgen dessförinnan åkte på pisk mot AIK i Stockholmsderbyt.

Insatsen mot Mjällby var verkligen inte övertygande dock och det var en ganska chansfattig match där hemmalaget likväl hade kunnat få med sig en poäng. De senaste två helgerna har Djurgården inte direkt sett ut som det lag som hittills varit favoriter till titeln tillsammans med Malmö.

Det ska dock sägas att Djurgården varit betydligt sämre på gräs och att de både hunnit förlora mot Degerfors och kryssat mot Halmstad på bortaplan i två av deras tre matcher de hade spelat på gräs inför förra helgen. Så att få med sig tre poäng från Blekinge är de nog nöjda med oavsett hur spelet såg ut.

Matchbilden kommer troligtvis att se annorlunda ut på Tele2 där Djurgården varit otroligt starka i år. Även mot AIK såg de ganska giftiga ut bitvis och tryckte på för ett ledningsmål vid ställningen 1-1. Det var de fasta situationerna som sänkte Djurgården, något de säkerligen jobbat väldigt mycket på sedan derbyförlusten.

Dessutom ska det sägas att derbyn nästan bör bedömas i ett vakuum, det är så många extra faktorer som spelar in där och det finns en anledning till varför man pratar om derbyspöken. På måndag kan vi mycket väl få se det pigga Djurgården som radat upp vinster under hela sommaren.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Mjällby har en hemsk form

Som tidigare konstaterats så var det inte alls orimligt att Mjällby skulle ha fått med sig en poäng från förra helgen med tanke på hur matchbilden såg ut. Mötet på Strandvallen var nog däremot deras enda chans att faktiskt plocka poäng, deras utsikter för att åka upp till Stockholm och revanschera sig på Tele2 ser minst sagt väldigt dystra ut.

De har fortfarande inte vunnit en enda match på bortaplan i år och är serien formsvagaste lag poängmässigt tillsammans med Östersund i botten. Sedan Allsvenskan satte igång igen efter uppehållet har de bara lyckats ta en enda poäng och har allteftersom sett sina bottenkonkurrenter dra ifrån och lämna dem kvar under strecket.

Mjällby kollapsar inte och släpper inte mål såsom till exempel Östersund och andra bottenlag gör, men de har förtvivlat svårt att faktiskt göra mål själva. De har både bytt tränare och förstärkt laget med ett par värvningar men det har ännu inte gett någon synlig effekt.

Amin Sarr som lånades in från MFF för en dryg månad sedan såg ut att kanske kunna vara en lösning på Mjällbys offensiva problem då han satte dit två mål mot Blåvitt i sin första match, men det räckte inte till vinst och han har inte heller gjort mål sedan dess.

Mjällby har gått mållösa ur tre av sina fyra senaste matcher och när de nu gästar Djurgården med ligans kanske bästa försvar så ska det nog mycket till för att de ska spräcka nollan. Efter de fyra mål de släppte in mot AIK lär det dessutom vara väldigt viktigt för Djurgården att känna att de kan hålla nollan igen och ett dubbelmöte mot Mjällby precis efter derbyt är nog perfekt för att få upp det defensiva självförtroendet igen. För 2.30 hos Bet365 spelar vi med andra ord på att Djurgården vinner utan att släppa in mål.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner och håller nollan
Odds: 2.30
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: