Speltips Djurgården – Norrköping 27/9: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 26 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Trots skral utdelning på sistone har både Djurgården och Norrköping i allra högsta grad häng på toppstriden. Det lär bli en jämn fight men det finns en hel del som talar till bortalagets fördel.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Djurgården åkte på en riktigt tung förlust i torsdagens Europa League-kval hemma mot Cluj. Trots stort spelövertag i stora delar av matchen lyckades man inte förvalta det i form av mål utan bortalaget kunde avgöra matchen efter en fast situation.

Matchen slutade alltså med en 1-0-förlust för DIF och frustrationen var stor, inte minst riktades den mot domaren. Djurgårdens Europa-äventyr blev inte vad man hoppats eller drömt om och den besvikelsen är förstås stor och utmaningen att direkt ställa om och hitta rätt fokus till det här viktiga mötet mot IFK Norrköping.

Norrköping har i veckan kunnat slicka såren efter en tuff batalj mot Malmö FF i söndags. Efter ett kvitteringsmål i matchens sista sekunder lyckades Peking få med sig en relativt rättvis poäng från den matchen.

Norrköping är en poäng före Djurgården men har en match mer spelad. I en haltande tabell har båda lagen goda chanser på, åtminstone, en andra- eller tredjeplats och den här matchen blir förstås väldigt viktigt på så vis.

Orkar DIF ladda om?

Båda de här lagen är alltså i allra högsta grad med i kampen om de absoluta topplaceringarna med cirka 10 matcher kvar att spela av Allsvenskan.

Just nu tar alla lag poäng av varandra och inget lag tycks lyckas hitta någon ihållande form eller segersvit. Att Norrköping och Djurgården ändå ligger så pass bra till kan dock kännas märkligt sett till den senaste tidens resultat.

I Allsvenskan har Djurgården inte vunnit på 4 raka matcher utav vilka man förlorat en och kryssat tre. Senast spelade man ett 1-1 borta mot Östersund efter att ha tappat ledningen i slutskedet av matchen.

Norrköpings form är inte så mycket bättre men om man ser till de två senaste matcherna så tycks man vara på väg uppåt. Man bortaslog Kalmar 2-0 och man gjorde en stark insats mot MFF senast.

Spelmässigt gjorde Djurgården en väldigt bra insats i torsdags men fysiskt och framförallt mentalt lär det sannolikt bli en svår utmaning att ladda om till den här matchen.

Djurgården har ett fint grundspel men det har sett lite för udd- och energilöst ut i de senaste seriematcherna. Vad gäller Norrköping så tycks de vara på väg ut ur en lång svacka, med mer energi och kvalitet i de senaste matcherna.

Alla dessa faktorer sammantaget gör att min bedömning blir att det pekar mest mot en bortaseger här. Därför känns spelet att Norrköping vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort klart spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norrköping 0 (asian handicap)
Odds: 1.98
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 27 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: