Speltips Djurgården – Örebro 5/7: Gazimba-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 5 juli 2021

Topplaget Djurgården tar emot bottenlaget Örebro när lagen återstartar efter längre uppehåll. Matchen spelas på måndagen den 5 juli med avspark kl 19.00.

Djurgården – Örebro

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården rivstartade Allsvenskan med fyra raka segrar den fjärde av dessa var en rejäl styrkedemonstration då man pulveriserade Malmö FF. Där och då såg DIF ostoppbara ut men därefter fortsatte det inte riktigt lika bra.

Av de fyra efterföljande matcherna lyckades man bara vinna en, på hemmaplan mot Östersund. Man gick ner sig och förlorade mot Degerfors efter dunderprestationen mot MFF och i de två sista matcherna innan uppehållet kryssade man mot Hammarby och IFK Göteborg.

Därmed står man på 17 poäng efter 8 spelade matcher, vilket ger att man är tre poäng efter Malmö men med en match mindre spelad. Totalt sett en väl godkänd vår för Djurgårdens del.

För Örebros del ser läget klart mer bekymmersamt ut och det har lett till förändringar på tränarposten. Axel Kjäll har fått titeln fotbollschef och ny huvudtränare är numera portugisen Vitor Gazimba som flankeras av den nye assisterande tränaren Paul Olausson.

Gazimba var under förra säsongen assisterande till Kjäll i ÖSK och har även ett förflutet som akademichef i Kongsvinger.

Med blott 7 poäng på de 8 första matcherna står Gazimba inför en tuff utmaning. De fyra första matcherna blev en mardrömsstart där ÖSK bara tog en poäng och lyckades inte göra ett enda mål.

Därefter kunde man ta två raka segrar mot Häcken och Halmstad men i de avslutande två matcherna kammade man noll. En 3-0-förlust i derbyt mot Örebro samt en mer hedrande 2-1-förlust hemma mot Malmö blev resultaten man tog med sig in i uppehållet.

Örebro bygger bakifrån

Djurgården står som klara favoriter i det här mötet där en hemmaseger bara ger cirka 1.30 gånger insatsen. Det är visserligen toppen mot botten om man tittar på tabellen men det är sällan så självklart att topplagen vinner i den här serien.

Örebro har inte rosat marknaden under våren och Djurgården ska förstås bära favoritskapet här men med ett långt uppehåll bakom oss och en ny tränarkonstellation i ÖSK är det inte givet vad vi kan förvänta oss här.

Örebro har spelat två träningsmatcher under uppehållet där man förlorat med 1-0 mot både Häcken och Norrköping. Vad gäller målskyttet så är det något som ÖSK haft problem med hela säsongen.

Målskillnaden är 5-16 efter 8 matcher och även om man kanske framförallt har gjort för få mål så lär Gazimba primärt fokusera på att sätta en stabil defensiv inför en fortsättning där man inte bör ha något annat mål än att säkra det allsvenska kontraktet.

Djurgården är betydligt mer slagkraftigt offensivt sett och lär komma att styra den här matchbilden. Men att möta ett lag med ny tränare och nya idéer och min bedömning är att Örebro kommer kunna stå upp ganska väl här.

Djurgården inledde säsongen väldigt starkt men det var en framfart som avtog något. Man kryssade de två avslutande matcherna och under uppehållet har man i träningsmatcher förlorat mot Kalmar och kryssat mot Degerfors.

Det blev under 2.5 mål i 3 av Djurgårdens 4 sista matcher innan uppehållet och Örebro måste gå in i den här matchen med inställningen att inte bjuda på någonting. Det ger ett fint spelvärde i att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.79 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.79
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, måndag 5/7 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: