Speltips Djurgården – Sirius 19/7: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 16 juli 2021

Måndagskvällen bjuder på allsvensk fotboll då Djurgården tar emot Sirius på Tele2 Arena. Matchen spelas 19 juli med avspark kl 19.00.

Djurgården – Sirius

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården fortsätter att flåsa Malmö FF i nacken toppen av tabellen där man har en match mindre spelad än skåningarna. Senast fick man dock ”bara” med sig ett kryss från Örjans Vall där mötet mot Halmstad slutade mållöst.

Djurgården har sett stabila ut genom hela säsongen så här långt men mot slutet av våren dippade man något. När Allsvenskan återstartade hoppade man åter på vinnartåget genom att besegra Örebro med 3-0 hemma.

På gräset i Halmstad var man inte lika självklara i sitt spel och det blev en jämn match där det oavgjorda resultatet kändes logiskt. Därmed står DIF på 21 poäng efter 10 spelade matcher.

På den nedre halvan med 12 poäng efter 10 matcher hittar vi Sirius som kommer från en 4-0-förlust borta mot Malmö FF. Uppsala-laget var aldrig riktigt nära att störa MFF i den matchen och nu väntar en ny, tuff utmaning på bortaplan.

Sirius inledde annars säsongen övertygande men hamnade sedan i en svacka där man i de fem sista omgångarna innan uppehållet endast tog två poäng totalt. I återstarten lyckades man bryta den vinstfria sviten genom att besegra Mjällby med 2-1 hemma.

Till den här matchen saknar man avstängde Marcus Mathisen samt skadade Joakim Persson. Hos Djurgården kommer Hjalmar Ekdal inte spel då han bröt näsan mot HBK senast.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius kan hota

Djurgården är obesegrade hemma på Tele2 Arena och går in i den här matchen som stora favoriter. En seger för hemmalaget ger endast cirka 1.36 gånger pengarna.

Djurgården är ett väloljat maskineriet som är väldigt svåra att besegra och – i synnerhet – att göra mål på. Målskillnaden 16-6 efter 10 matcher vittnar tydligt om detta.

Mittlåset med Hjalmar Ekdal och Jacob Une-Larsson har varit, mer eller mindre, felfria den här säsongen. Men nu saknas den förstnämnde på grund av skadan han ådrog sig mot Halmstad. Frågan är hur pass mycket man försvagas av detta.

Sirius är ett lag som alltid ställer motståndarförsvaren på prov. Nu har man även spetsat sin offensiv ytterligare i och med värvningarna av två av Superettans vassaste spelare, Herman Sjögrell och Moustafa Zeidan. Därtill har man en pånyttfödd Christian Koukou som gjort 5 mål hittills.

Halmstad lyckades skapa ett flertal kvalificerade målchanser mot Djurgården senast och jag tror att Sirius är kapabla till mer än så.

Det är svårt att göra mål på Djurgården men med ett nytt mittlås och flera skickliga offensiva Sirius-spelare på planen finns det en hel del som talar för att Sirius kommer göra mål i den här matchen.

Därför finner jag ett bra spelvärde i att båda lagen kommer göra mål i den här matchen mellan två förmodat framåtlutade lag. Det spelas till 1.80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 19 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: