Speltips Djurgården – Varberg 29/5: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2022

Djurgården tar sig an Varberg på Tele2 under söndagen i den sista matchen innan sommaruppehållet.

Djurgården - Varberg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården ligger fortfarande en bit bakom de andra lagen i toppen, men hoppas kunna säkra en viktig trepoängare innan sommaren. Varberg har i sin tur lyckats säkra en buffert ned till botten tre efter en oerhört tung seger mot Degerfors i den senaste omgången.

Hemma på Tele2 så har det sett bra ut för Djurgårdens del, bortsett från krysset mot Helsingborg. Men allt som allt så är de det starkaste laget på hemmaplan tillsammans med AIK än så länge. Det är på bortaplan som de har haft en väldigt mager poängskörd, vilket håller tillbaka dem i tabellen.

Efter ännu en förlust borta mot Kalmar så har de alltså bara två poäng på fem matcher på resande fot. Det är bedrövligt rent ut sagt och Kalmar har tidigare varit ett lag som de har haft relativt enkelt för. Det var dock en jämn match där Djurgården fick dra det kortare strået, vilket gör att de är lite pressade att ta tre poäng hemma mot Varberg.

Senast så körde de över ett skadeskjutet Malmö framför hemmapubliken och det även på Tele2 där de har gjort 15 av sina totalt 16 mål hittills. Endast Rasmus Schüller är skadad inför söndagen och Djurgården ska såklart vara tunga favoriter.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg kan slappna av under sommaruppehållet

Jocke Persson och hans Varberg kan i alla fall pusta ut och gå in i matchen på söndag utan någon press på sig. De vann den väldigt viktiga matchen mot Degerfors förra helgen efter en dramatisk andra halvlek.

Gideon Mensah öppnade målskytte med ett riktigt drömmål ur en snäv vinkel från distans i den första, men efter att Tashreeq Matthews drog på sig ett rött kort tidigt i den andra så öppnade matchen upp sig. Kort därefter kvitterade Degerfors, men ett snarlikt läge uppstod åt andra hållet i slutet där Degerfors behövde dra på sig ett rött för att stoppa ett friläge. Albin Winbo förvaltade frisparken på bästa sätt och gav Varberg segermålet i den 93:e minuten.

De har nu ett fint försprång på tre poäng ned till bottenlagen och kan gå in i sommaruppehållet med lugn och ro. Varberg är starkare än de förhållandevis svaga uppsättning lag som kom upp från förra året superettan och bör klara av att stanna i allsvenskan.

Men mot Djurgården på Tele2 lär de få det hett om öronen. Stockholmarna har en del att bevisa och de lär nog inte spara på krafterna i den sista matchen inför sommaren. För 2.18 hos Expekt spelar vi därför på hemmalaget med -1,5 asian inför matchen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,5 asian
Odds: 2.18
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: