Speltips Elfsborg – AIK 29/11: Kampen om tredjeplatsen

Axel Sjödin Publicerat: 29 november 2021

Tredjeplatsen står på spel då Elfsborg tar emot AIK på Borås arena i den näst sista omgången av Allsvenskan.

Elfsborg - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då både Malmö och Djurgården spelar sina matcher under söndagen så kommer vi att veta mer om hur situationen ser ut inför mötet, men att båda skulle tappa poäng känns inte särskilt troligt för andra veckan i rad och allt pekar på att matchen mellan Elfsborg och AIK först och främst blir avgörande kring den sista Europaplatsen.

Elfsborg har sedan tidig oktober haft väldigt fin form och har vunnit fem av sina sju senaste matcher. De tog sig upp i guldstriden ett kort tag, men deras guldambitioner grusades snabbt då en förlust i Norrköping följdes upp av ett mållöst kryss hemma mot Varberg för två omgångar sedan.

Sedan dess har de hunnit ta en tung seger borta mot Halmstad där Jacob Ondrejka prickade in matchens enda mål i den 94:e minuten. Det var kanske inte särskilt övertygande, men i dagsläget så är det bara tre poäng som betyder något.

De möter nu AIK som innehar platsen ovanför dem i vad som kan vara en direkt avgörande match om Europaplatsen. Tyvärr går de dock in i matchen med en del defensiva avbräck då både Sauli Väisänen och Simon Strand är avstängda samtidigt som Maudo Jarjué är skadad.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK kan mycket väl vara nöjda med ett kryss

Även AIK har dock ett tungt avbräck då Sebastian Larsson är avstängd efter ett högst tveksamt gult kort mot Varberg som här kan få väldiga konsekvenser. Han är precis den typen av spelare man vill ha i den här sortens matcher, men AIK besitter trots allt mycket rutin ändå.

Det mest oroväckande har varit hur svaga Gnaget har varit på bortaplan under säsongen och Elfsborg på Borås Arena tillhör definitivt en av de tuffare matcherna på spelschemat. De verkar dock ha spelat upp sig något på bortagräs och det såg bättre ut senast mot Varberg än vad det har gjort på länge utanför Friends Arena. Vinsten mot Varberg var faktiskt deras första vinst på bortaplan sedan mitten av augusti då de slog Sirius, så nog kom den trepoängaren i grevens tid.

Frågan är om det håller i sig mot ett bra mycket tuffare Elfsborg som lär vara mycket mer motiverat än vad Varberg var senast. Ifall nu antingen Malmö eller Djurgården vinner under söndagen så kan dock AIK släppa guldstriden helt och då är plötsligt kryss ett väldigt fördelaktigt resultat här, vilket känns realistiskt med tanke på hur starka AIK är defensivt.

Som alltid när AIK spelar så kommer det första målet att betyda väldigt mycket för hur matchen ser ut, men känslan är att det nog kan dröja ett tag innan det kommer då inget av lagen lär vilja ta alltför stora risker till en början. I min mening så finns det spelvärde i underspelet här för 1.78 hos Expekt, vilket blir det vi spelar till matchen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: