Speltips Elfsborg – Djurgården 11/4: Toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2021

Ännu en tidig toppmatch i den allsvenska premiären då två förväntade topplag drabbar samman redan i första omgången.

Elfsborg - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfborgs imponerade på många i fjol då de överträffade alla förväntningar och var det lag som utmanade Malmö i toppen av tabellen. Äventyret slutade dock på en andraplats och det kommer inte vara lätt för boråsarna att upprepa den prestationen heller mest troligen.

Det är flera namn som lämnat efter fjolårssuccén som blivit ersatta med unga spelare som Elfsborg hoppas kunna växa. Men det är verkligen inga garantier att det kommer ske såsom Elfsborg hoppas på. Rami Kaib och Gustav Henriksson har båda lämnat för utländska klubbar och inte minst har man tappat sin lagkapten Sivert Heltne Nilsen till belgiska Waasland-Beveren.

Försäsongen har varit svårläst också för Elfborgs del då de blandat resultat väldigt. Bland annat vann de en vänskapsmatch mot Malmö med 4-0 anmärkningsvärt nog, men samtidigt vann de inte sin grupp i Svenska cupen då de förlorade öppningsmatchen mot Degerfors som istället knep förstaplatsen tillslut.

Djurgården har varit flitiga i fönstret

Djurgården tappade en del efter att ha blivit svenska mästare för ett par år sedan, men kan mycket väl vara redo att utmana i toppen igen efter att ha byggt ett på papperet väldigt slagkraftigt lag återigen. Ambitionen ska såklart vara en Europaplats om inte mer för de blårandiga.

Stockholmslaget tillhör de som varit absolut flitigast i transferfönstret och hela tio nya spelare har tillkommit till laget samtidigt som flera fått lämna. Hjalmar Ekdahl, Rasmus Schüller och Elias Andersson är några av namnen som ser väldigt spännande ut och samtidigt fortsätter Edward Chilufya att växa som spelare och ser riktigt vass ut inför säsongen.

Med tanke på vilken omsättning det varit i truppen har försäsongen sett bra ut och Bosse Andersson ser ut att ha fått ihop laget någorlunda redan. De föll surt mot Hammarby i semifinalen i Svenska cupen där de var tungt favorittippade på grund av COVID-19 utbrottet i Bajens trupp. Men de räckte inte till riktigt.

Även om Elfsborg på Borås Arena alltid är en tuff bortamatch bör de i alla fall ses som favoriter här. De har gjort ett klart bättre transferfönster än Elfsborg och de unga spelarna som ska ersätta veteranerna i Borås lär nog få det tufft i en öppningsmatch mot Djurgården. Därför spelar vi på en rak tvåa här för 2.55 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2.55
Bolag: Campbet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: