Speltips Elfsborg – Djurgården 4/6: Formstarkt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 4 juni 2023

Söndagen bjuder ännu en gång på ett spännande toppmöte i allsvenskan, den här gången mellan Elfsborg och Djurgården.

Elfsborg - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stormatcherna avlöser varandra för Elfsborg, men hittills har de klarat alla test med bravur och är nu favoriter mot Djurgården på söndag. Det är i alla fall ett Djurgården som har börjat vakna till liv och som har tre raka segrar i ryggen, så det är två formstarka lag som drabbar samman i toppen på Borås Arena.

Men Sveriges bästa lag får i nuläget anses vara Elfsborg trots allt. Trots att de radade upp vinsterna var det med viss reservation för att de ännu knappt hade mött topplag som man kände en viss tillförsikt inför att kalla dem titelutmanare. Men efter en sen vändning mot Norrköping och en total överkörning av Malmö går det inte längre att blunda för Elfsborgs otroliga framfart.

Det var publikfest i Borås förra veckan då Elfsborg besegrade Malmö med 3-0 framför nära inpå fullsatta läktare. Inför mötet sågs Malmö som den självklara guldfavoriten, men resultatet innebär att vi mycket väl kan ha en väldigt intressant guldstrid framför oss, där de två lagen bakom dem i tabellen mycket väl kan blanda sig in.

Elfsborg fortsätter i alla fall att övertyga med sin sylvassa offensiv och stabila defensiv att falla tillbaka på. Tillsammans med Häcken är de Sveriges klart bästa omställningslag och matchbilderna mot andra storlag tenderar att passa dem perfekt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgårdens segrar har alla kommit på hemmaplan

Trots en lång startsträcka verkar Djurgården äntligen ha börjat komma igång så smått. Med tanke på det spelarmaterial de har att tillgå kändes det nästan oundvikligt. Tre raka segrar mot Mjällby, Häcken och AIK har gjort att de har lyckats klättra upp på fjärdeplatsen och är nu bara sex poäng bakom Elfsborg och Malmö i toppen. Det ska dock sägas att de har spelat en match mer än dessa två, men har en chans att närma sig nu på söndag.

Samtliga av dessa tre segrar har dock kommit på hemmaplan, där Djurgården hittills har vunnit sex av sex matcher framför hemmapubliken. Vad som är oroande är att de ännu inte har mäktat med en enda seger på bortaplan. Borås Arena är åtminstone inte en gräsplan, vilket de har haft svårt för, men då motståndet är Sveriges formstarkaste lag lär det knappast bli en lätt uppgift oavsett. Att de dessutom potentiellt saknar Gustav Wikheim som utgick skadad senast är ett tungt avbräck.

Även om Djurgården börjar se bättre ut defensivt så kommer de nog få det svårt att hålla tätt mot Elfsborg. Boråsarna känns för heta nu och med tanke på Djurgårdens bortafacit känns den raka ettan väldigt lockande för 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 4 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+