Speltips Elfsborg – Djurgården 9/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 9 maj 2022

Det är två jämnstarka lag som möts när topptippade IF Elfsborg och Djurgårdens IF drabbar samman i Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 9 maj 2022 med avspark kl 19.10.

Elfsborg – Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IF Elfsborg fick ingen vidare start på säsongen då man föll hemma mot Mjällby i premiären. Därefter har man dock rest sig och ser nu ut att ha hittat formen ordentligt.

För även om Degerfors stod för en svag insats så går det inte att ta ifrån Elfsborg den prestation man svarade för i utklassningssegern förra helgen. Boråslaget vann med hela 6-0 på Stora Valla och står därmed på tio poäng efter sex omgångar.

Om man ska summera Elfsborgs säsong så här långt så kan man ganska enkelt konstatera att man har gjort fyra riktigt bra matcher och två mindre bra. Man har förlorat mot både Mjällby och Helsingborg men man har också kört över Värnamo, Sundsvall och Degerfors. Därtill svarade man för en fin insats då man tog poäng på bortaplan mot Malmö FF.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Framåtlutade lag

Djurgården har också blandat och gett en del. Den tydliga skillnaden står då mellan spelet på hemma- kontra bortaplan. DIF har tagit tio poäng hemma, men har endast tagit en poäng på tre bortamatcher. De tre bortamatcherna har då spelats på gräs och den faktorn finns ju inte i den här matchen på Borås Arena.

Efter den tunga derbyförlusten mot AIK på Friends Arena kunde Djurgården återigen visa sig från sin bästa sida förra lördagen. Man studsade då tillbaka med besked och slog ett chanslöst Sirius med klara 4-0.

I torsdags tog Djurgården sedan emot Helsingborg och då kom säsongens första poängtapp på Tele2 Arena. Bortalaget gick ifrån till 2-0, men Djurgården kunde äta sig tillbaka i matchen och en poäng räddades tack vare Hiens 2-2-mål på tilläggstid.

Apropå bortaspel så kan vi konstatera att Elfsborg och Djurgården vann sina respektive bortamatcher mot varandra förra säsongen. DIF slog först Elfsborg i Borås med 2-0 och i höstas tog Jimmy Thelins manskap revansch då man vann med 3-0 på Tele2 Arena.

Vi har helt klart att göra med två jämnstarka lag, men som jag ser det är det fördel Elfsborg. De känns för stunden mer harmoniska och Djurgården kommer från ett tungt poängtapp så sent som i torsdags.

Framförallt tror jag på en match mellan två lag som vill driva upp tempot och som är framåtlutade i sina spelsätt. Djurgården har gjort sex mål på sina två senaste matcher och Elfsborg har gjort nio på sina två senaste. Därför blir mitt spel att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:10, måndag 9 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: