Speltips Elfsborg – Häcken 21/9: Vilka hakar på i toppen?

Simon Pålsson Publicerat: 21 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF tappade poäng återigen, och bjöd därmed in såväl IF Elfsborg som BK Häcken i Allsvenskans toppstrid. Nu möts lagen den 21 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det återstår en knapp tredjedel av den här allsvenska säsongen, och den period som nu väntar kommer att lägga grunden för avslutningen på säsongen. Blir det toppstrid för vissa, eller är det bara en strid om Europaplatserna som gäller för lagen som inte riktigt tagit sig hela vägen upp i topp än?

Malmö FF såg för några veckor sedan ut att ha avgjort den här allsvenska guldstriden, men har nu bara en vinst på sina fem senaste matcher och har dessutom haft förtvivlat svårt att bevaka sina ledningar i Allsvenskan.

I Europaspelet går man dock starkt och har faktiskt två raka vinster med 2-0. Det får man ta och imponeras av. Men haltandet i den allsvenska lunken har bjudit in lagen bakom. Tur för skåningarnas del är att lagen bakom inte riktigt fått det att stämma under samma period.

Men nu har alltså såväl IF Elfsborg som BK Häcken en reell chans att ta sig in i den här striden igen. Det känns som att vinnande lag här kommer att sätta press på MFF i toppen, och kliva in i guldstriden inför hösten.

I slutändan blir det nog svårt att ta sig förbi skåningarna, men det lag som vinner här ger sig själva chansen att göra det.

Svårbedömd historia

I skrivande stund är det sju poäng upp till Malmö FF som leder tabellen, och då ska sägas att BK Häcken har två matcher färre spelade. Det gör att man vid två raka vinster går upp i nästan delad serieledning och verkligen sätter press.

IF Elfsborg har samma poäng, men en match mer spelad. För att det ska bli guldstrid på allvar för deras del är en trepoängare nog klokt här. I slutändan känns det inte riktigt som att laget har vad som krävs, inte minst nu när man har blivit av med Jesper Karlsson.

Det är BK Häcken som har höjden i sitt spel, och nu måste man bara få ordning på bortaspelet. Där har man varit klart svagare. Desto bättre är att det nu är konstgräs, och då är man bättre än om det är en bortamatch på gräs.

X (oavgjort) spelas till fina 3,60 gånger krämen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,60
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 21 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: