Speltips Elfsborg – Häcken 3/4: Toppmöte direkt

Axel Sjödin Publicerat: 3 april 2023

Måndagen bjuder på ett gulsvart stormöte då Elfsborg välkomnar de regerande mästarna Häcken till Borås Arena.

Elfsborg - Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta är inte en helt lätt match att sia kring på förhand då vi inte har fått se särskilt mycket av Elfsborg under försäsongen. Häcken däremot har fortsatt att leverera även i år, med i stort sett samma trupp som de tog hem sin första ligatitel med förra året.

Det är svårt att inte vara imponerad av detta Häcken som har kört över motståndet i svenska cupen hittills. De har sett väldigt vassa ut och Alexander Jeremejeff har inte alls saknats ännu. Andra spelare har klivit fram och de har fortsatt en väldigt spännande offensiv som kombinerar sig fram till farliga målchanser gång på gång.

De regerande mästarnas stora utmaning kommer att vara att lyckas behålla spelare – och tränare – under sommarfönstret, men så som det ser ut nu så ser Getingarna ut att gå mot en stark vår. Högmo har en del skador att ta hänsyn till, men bör trots allt kunna ställa upp med samma elva som de slog Djurgården med.

Efter en stark försäsong så kliver de in som ganska klara favoriter i Borås, men det är absolut inte en lätt bortamatch som de ställs inför.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg känns något underskattade

Hemmalaget har flugit under radarn till viss del då de inte har spelat några cupmatcher. Det finns en viss risk för underskattning av Boråsklubben då de inte hade sin bästa säsong under fjolåret, men det var framförallt säsongsinledningen som var dålig. I de sista tio matcherna så var det Elfsborg som tog klart flest poäng i hela allsvenskan och kan mycket väl vara med och hota toppen även i år.

De har dock tappat Leo Väisänen och Rasmus Alm sedan fjolåret, men Jimmy Thelin bör kunna ställa en slagkraftig trupp på planen oavsett. Elfsborg är nästan systematiskt underskattade från medialt håll och är verkligen inte lätta att slå i Borås. Trots att de hade en svag fjolårssäsong så förlorade de bara två gånger framför hemmapubliken i ligaspelet.

Med tanke på det vi har sett från Häcken så är det svårt att inte bara kryssa i den raka tvåan här, men det känns trots allt lite riskabelt och de regerande mästarna står lite väl lågt i odds för att det ska kännas spelvärt. Det brukar i alla fall bli mycket mål när Hisingslaget spelar och Elfsborg kan absolut bjuda upp till dans. Så istället väljer vi att spela på att det blir över 2,5 mål kombinerat med att båda lagen gör mål för 1.81 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:10, måndag 3 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+