Speltips Elfsborg – Hammarby 17/6: Mål i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 17 juni 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IF Elfsborg och Hammarby vann båda sina respektive premiärer i Allsvenskan, och i den andra omgången möts lagen onsdagen den 17 juni 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Längtan har varit stor under lång tid, men i helgen var det så äntligen dags att dra igång den allsvenska säsongen i år. Det blev också en premiäromgång som kommer att gå till historien, både av sportsliga och mer utomsportsliga skäl.

Det faktum att nykomlingarna Varbergs BoIS, i sin historiska första match i den allsvenska fotbollen någonsin, vinner borta mot Helsingborgs IF med klara 0-3 kommer exempelvis alltid gå att referera till.

IF Elfsborg stod också för en historisk insats när man för första gången sedan 2003 (!) vann borta mot rivalerna IFK Göteborg. Vanligtvis har man svårt för laget från västkustens huvudstad, men IF Elfsborg var starkare i den här matchen. Från början till slut, även om det egentligen var ganska jämnt.

Faktum är att IF Elfsborg vanligtvis är rätt svaga på gräs, men i en premiär utan publik kunde man streta emot på ett väsentligt bättre sätt. Nu vänder IF Elfsborg hem till Borås Arena och konstgräset igen, men då gästar samtidigt Hammarby, seriens klart bästa lag på plastbaserat underlag.

Mål att vänta?

IF Elfsborg vann alltså sin första matchen och stod för en bra insats mot IFK Göteborg. Samtidigt vann Hammarby sin premiär hemma mot Östersunds FK, med 2-0 efter två mål från Muamer Tankovic och två assist från Darijan Bojanic. Det var inte helt oväntat.

Nu återstår att se hur Hammarby formerar laget här, men Stefan Billborn flaggade i en intervju med Fotboll Sthlm för att Darijan Bojanic redan efter 60 minuter hade belastats tillräckligt. Betyder det att man behöver vila honom här? Inte omöjligt. Det behöver hur som helst ske snart. Han kan omöjligen spela varje match.

Förra året slutade motsvarande möte 1-1 och generellt sett har IF Elfsborg haft relativt enkelt för Hammarby på hemmaplan. 2007 är senast som Hammarby lyckades vinna borta mot IF Elfsborg i den allsvenska fotbollen.

1X spelas därför till 2,04 gånger insatsen hos Unibet, som den här säsongen är officiell sponsor till den allsvenska fotbollen och som satsar hårt på att erbjuda attraktiva oddsmarknader inför matcherna.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2,04
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 17/6
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo