Speltips Elfsborg – Hammarby 23/10: Tuff bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 23 oktober 2022

Hammarby ställs inför en tuff bortamatch mot Elfsborg i hopp om att säkra sin plats i topp tre.

Elfsborg - Hammarby

18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21. Min. 1,80 odds. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Det var en tung stämning på Tele2 i torsdags då det i stort sett stod klart att Hammarby hade sjabblat bort sina chanser att utmana om guldet. Häcken vann den tuffa bortamatchen mot AIK medan Hammarby i sin tur fick nöja sig med ett kryss hemma mot Sirius och nu måste de ställa om för att istället försvara en plats i topp tre.

Med ett överkomligt spelschema kvar så var det många som såg möjligheten att utmana i toppstriden, men Häcken har klarat sig över förväntan och Hammarby stod inte riktigt pall för trycket när det gällde. Trots intensiva sista försök att få till ett ledningsmål så fick de nöja sig med 1-1 mot Sirius. Som tur är för Bajens del så förlorade i alla fall Kalmar sin match mot Mjällby och de har fortsatt tre poäng ned till de jagande lagen under dem.

Nu gäller det att fortsätta vinna inför det väldigt viktiga mötet mot Kalmar i den näst sista omgången och näst på tur är matchen mot Elfsborg. Hammarby har varit skickliga på att städa undan sämre lag generellt sett, men har haft förtvivlat svårt att vinna matcher mot topplagen. De har faktiskt inte vunnit en enda match mot något av lagen i topp sex hittills i år.

Senast de mötte Elfsborg så vann de med klara 3-0 hemma, men boråsarna har ryckt upp sig sedan dess och frågan är om Hammarby kan räkna med tre poäng här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har stått för en imponerande upphämtning

På Elfsborgs sju senaste matcher så har de fem vinster och bara en förlust. Det gör boråsarna till ett av seriens formstarkaste lag just nu och det är knappast en lätt bortamatch på Borås Arena vid det här skedet i säsongen.

Tidigare i veckan så tog Elfsborg också en stabil bortaseger med 3-0 mot Varberg och är i nuläget inte långt ifrån att slå sig in i topp sex, trots en katastrofal första halva av säsongen. Det var svårt att sätta finger på vad som var fel med Elfsborg tidigare och det har inte blivit lättare då samme Jimmy Thelin verkar ha fått ordning på laget igen så att de numera levererar enligt förväntningarna.

De saknade dock Per Frick och Rasmus Alm i den senaste omgången samtidigt som André Römer utgick skadad senast. Särskilt Per Frick är såklart ett tungt tapp för detta Elfsborg.

Men Elfsborg har vind i seglen och det är precis den här typen av matcher som Hammarby har haft väldigt svårt att vinna under säsongen. Vi spelar därmed på Elfsborg med +0,5 asian handicap hos Expekt för 1.67, vilket innebär att spelet sitter ifall Elfsborg tar poäng.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg +0,5 asian
Odds: 1.67
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: