Speltips Elfsborg – Hammarby 3/7: Stormöte i Borås

Axel Sjödin Publicerat: 3 juli 2023

Den första omgången av höstsäsongen rundas av med mötet mellan Elfsborg och Hammarby på Borås Arena under måndagen.

Elfsborg - Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har varit ett av vårens stora utropstecken och är i allra högsta grad med i toppstriden inför återstarten. Inför omgången låg de bara två poäng bakom Malmö, vilket nu har utökats till fem efter att Malmö slog Sirius i fredags. Elfsborg ställs inför en tuffare match då Hammarby kommer på besök, men gäller alltjämt som klara favoriter mot stockholmarna som inte har fått säsongen dit de vill ännu.

Nytt sedan senast är att stjärnskottet Jacob Ondrejka har sålts till Royal Antwerpen, vilket såklart är ett stort avbräck för boråsarna. Eftersom Alexander Bernhardsson fortfarande är skadad så ser det lite tunnare ut i den sista tredjedelen för Elfsborgs del, men det hindrade dem inte från att köra över Varberg med 6-1 i träningsmatchen under uppehållet.

För det är många fler än Ondrejka som har imponerat stort i Elfsborg den här säsongen, och det är tydligt att spelidén verkligen sitter bland spelarna. Efter den inledande förlusten mot Häcken har de gått obesegrade i elva raka, varav nio har varit vinster, och det har i de flesta fall sett väldigt övertygande ut.

I de sista omgångarna bevisade de att det inte bara är mindre klubbar de kan slå, där 3-0-segern hemma mot Malmö var säsongens höjdpunkt såhär långt. MFF hade stora problem med deras höga presspel och vassa kontringsspel, och sett till Hammarbys spel hittills lär det förmodligen vara samma visa på måndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har inte imponerat

Ett tveksamt transferfönster i januari har bäddat för en högst medioker säsong för Bajens del. Martí Cifuentes har inte alls samma spelarmaterial att arbeta med som under fjolåret, och det har varit tydligt att Hammarby har haft svårt att anpassa sig. De behöver förlita sig på lite väl unga spelare från bänken, vilket märks genom att de sällan kan vända matcher.

Det är svårt att se Hammarby hålla undan detta Elfsborg i Borås genom att närma sig matchen defensivt. Det är dock inte helt lätt att få grepp om detta Hammarby då de stundtals har sett bra ut, men har haft en alldeles för låg lägstanivå. De blev utspelade av Värnamo på Tele2 i en matchbild som borde passa Bajen, men de har ingen klar målgörare som kan kliva in och avgöra matcher och jag tror tyvärr att de kommer att få det väldigt svårt i Borås.

Spelet på den raka ettan har ganska låga odds, med all rätt, men vi kombinerar hemmasegern med ett spel på under 3,5 mål för spännande 2.60 gånger pengarna hos Betinia. Elfsborg saknar trots allt lite spets jämfört med tidigare, men bör kunna lösa den här uppgiften ändå.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg & under 3,5 mål
Odds: 2.60
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 3 juli
TV:  cmoresport logoDiscovery+
Stream: