Speltips Elfsborg – IFK Göteborg 1/10: El Västico

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2021

Västkustderby väntar mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg fredagen den 1 oktober 2021. Ett riktigt ångestmöte i Allsvenskan.

IF Elfsborg - IFK Göteborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går att säga mycket om fredagens möte mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg, men att kalla det någonting annat än ett ångestmöte som betyder extremt mycket för båda lagen vore att ljuga.

IF Elfsborg kommer att behöva resa sig igen efter en sämre trend och den där 4-0-smällen nere i Mjällby senast sitter fortfarande kvar i spelarna. En vinst här skulle göra att man blandar sig i toppstriden igen, även om många anser att guldstriden är körd.

IFK Göteborg lever i en helt annan verklighet och behöver göra sitt yttersta för att verkligen undvika nedflyttning, eftersom man är djupt indragna i bottenstriden just nu. Formen pekar också mot att man kommer att behöva slåss där hela säsongen.

Nu senast menade huvudtränaren Mikael Stahre på att man gjorde en ganska okej insats hemma mot Kalmar FF, men man förlorade trots allt med 2-0 och det är uppenbart att man i straffområdena är ett sämre lag än sina motståndare. Gång på gång.

Det gör att jag inte kan se hur IFK Göteborg ska kunna åka till Borås och ta tre poäng. Om vi ska gå rakt på sak nu.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Äntligen publik i Allsvenskan

Tidigare i den här veckan valde regeringen äntligen att öppna upp samhället igen och det innebär att det får gå fullt med publik på allsvenska matcher igen. Den första matchen blir också det här derbyt på västkusten.

IFK Göteborgs supportrar har längtat efter att få gå på fotboll – det märks. Det tog inte lång tid innan bortasektionen på Borås Arena var slutsåld och det mesta pekar på att det kommer att finnas göteborgare långt över hela arenan. Ett massivt stöd väntas.

Nu är frågan om det här blir en boost – eller om det bara adderar extra press på laget?

En sak är säker och det är att man kommer stukade till matchen, både mentalt, men också av det faktum att Marcus Berg inte får spela. Han fick sitt tredje gula kort sist och kommer därför att behöva stå utanför matchtruppen.

I hemmalaget är målvakten Tim Rönning avstängd efter sitt röda kort senast (han fick även sitt tredje gula faktiskt) men ärligt talat ska det inte spela så stor roll.

IFK Göteborg vinner spelas till 1.75 gånger insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IF Elfsborg vinner
Odds: 1.75
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, fredag 1 oktober 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: