Speltips Elfsborg – Kalmar 17/9: Ska vara tre poäng

Axel Sjödin Publicerat: 17 september 2023

Serieledande Elfsborg har chansen att dra ifrån i tabelltoppen då de möter ett formsvagt Kalmar hemma i Borås.

Elfsborg - Kalmar

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Elfsborg åkte på en riktigt sur förlust borta mot Värnamo i den senaste omgången, men i och med att både Malmö och Häcken också tappade poäng så är ligaledningen intakt. Hemma mot Kalmar så är det bara tre poäng som gäller återigen, och då Malmö har en tuff bortamatch tidigare under dagen så kan Elfsborg mycket väl få chansen att dra ifrån i toppen.

Elfsborg har tappat lite fart under senare tid, genom att förlora två av sina fyra senaste matcher, men den senaste förlusten berodde i mångt och mycket på det helt onödiga röda kort som målvakten Valdimarsson drog på sig redan i den 29:e minuten. Det var dock en väldigt slätstruken insats även i övrigt.

Som fulltaliga hemma mot Kalmar bör de kunna studsa tillbaka. Nu har de ett betydligt mer bekvämt spelschema i de kommande omgångarna och har alla chanser att kunna koppla ett litet grepp om ligatiteln. De har tappat flera nyckelspelare under säsongen, och har Alexander Bernhardsson skadad och Valdimarsson avstängd, men de har trots allt fortfarande en fin trupp som fortsätter att spela på en hög nivå, även om de inte känns riktigt lika giftiga framåt som de gjorde i våras.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar saknar spets

Kalmar håller sig nätt och jämnt kvar på den övre tabellhalvan, men under hösten har de tappat mark i tabellen i stadig takt. De har bara vunnit en av sina sex senaste matcher och har inte alls sett lika vassa ut som i våras. Mileta Rajovic gjorde många mål i våras, men har sedan dess haft en rejält måltorka. Nu är dansken dock såld till Watford och Kalmar saknar verkligen offensiv spets.

Säsongen känns redan snudd på över för Kalmar, som bör klara sig kvar utan problem, samtidigt som de inte direkt har någon chans att utmana om platserna högre upp i tabellen. De blixtrade till lite och tog en 3-2-seger borta mot Brommapojkarna för två omgångar sedan, men var återigen tillbaka med en svag insats mot Mjällby i den förra omgången.

Borta mot serieledarna har jag väldigt svårt att se att Kalmar ska kunna utmana om poäng, särskilt då de dessutom saknar Noah Shamoun för ett tag framöver efter att han dragit på sig en skada.

Elfsborg har ett av seriens bästa försvar, och har släppt in minst antal mål av alla lag hittills. Det lär därmed inte bli lätt för ett trubbigt Kalmar att få hål på serieledarna. Därmed spelar vi på att Elfsborg vinner utan att släppa in mål för 2.50 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner mot noll
Odds: 2.50
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 17 september
TV: 
Stream:  TV4 Play