Speltips Elfsborg – Malmö 28/5: Seriefinal

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

Elfsborg ställs mot Malmö på Borås Arena i en väldigt spännande seriefinal framåt söndagskvällen.

Elfsborg - Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även om förra helgens match mellan Malmö och Häcken rubricerades som en tidig seriefinal så är söndagens match en seriefinal i ordets rätta bemärkelse. Det är ligaettan som möter ligatvåan och det är bara tre poäng som skiljer dem åt inför matchen. Elfsborg har därmed chansen att kliva förbi dem i tabellen vid seger med två mål eller fler.

Malmö har, med all rätt, fått oerhört mycket uppmärksamhet under säsongsinledningen med åtta raka segrar inledningsvis och ett fantastiskt spel. De har sett ut att vara på en egen nivå hittills i allsvenskan, och har ett spelarmaterial som många andra klubbar bara kan drömma om. Henrik Rydström har lyckats väva ihop allt till ett väldigt slagkraftigt lag som är klara titelfavoriter i år.

Elfsborg har däremot inte fått den uppmärksamhet de förtjänar, men när Häcken nu åkte på säsongens tredje förlust tidigare under veckan är det åtminstone tillfället Elfsborg som är det största hotet mot Malmös serieledning. Efter att ha inlett säsongen lite trögt har de nu lyckats vinna sju raka matcher och klarade sitt första tuffa test borta mot Norrköping galant.

Peking tog ledningen på en fast situation, men Elfsborg lyckades välförtjänt vända och vinna under andra halvlek. Boråsarna såg klart vassare ut offensivt och var det bättre laget även i en tuff bortamatch.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuffaste testet hittills

Söndagens möte innebär dock ett rejält test för Elfsborg, och här får vi kanske svar på ifall de kan blanda sig in i en eventuell titelstrid på riktigt. Att Jacob Ondrejka kommer att lämna för Royal Antwerpen i sommar innebär dock ett stort tapp, men med honom i truppen ska Elfsborg inte underskattas på vårsäsongen.

Malmö visade i alla fall senast att de inte är omänskliga genom att för första gången för säsongen tappa poäng i en väldigt välspelad toppmatch mot Häcken. Mötet slutade 2-2 och det var MFF som låg under innan Johan Hammar styrde in bollen i eget mål sent i matchen. Föga förvånande var det Malmö som styrde mycket av spelet, men det är en matchbild som borde passa Elfsborg rätt bra med tanke på deras giftiga omställningsspel.

Det är i alla fall två offensivt starka lag som möts på söndag och därav tittar vi på målmarknaden i en match som känns lurig att förutspå på 1X2-marknaden. För 1.94 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi i alla fall på att båda lagen gör mål kombinerat med över 2,5 mål, då båda lagen har öst in mål hittills.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.94
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+