Speltips Elfsborg – Malmö FF 22/9: Konstigt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 22 september 2021

Malmö FF är spelbolagens stora favoriter inför bortamötet med IF Elfsborg, men frågan är om det är rimligt onsdagen den 22 september 2021?

IF Elfsborg - Malmö FF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö FF går in i varje allsvensk match som oddsmässiga favoriter, men frågan är om det egentligen är rimligt med tanke på hur formen har sett ut på sistone. Inför bortamötet med IF Elfsborg står skåningarna på sex poäng på sina sex senaste allsvenska matcher.

Det här har inte minst inneburit att man har halkat efter i guldstriden och att AIK nu har chansen att dra ifrån ytterligare i denna veckoomgång, eftersom Malmö FF spelar en av årets svåraste matcher.

Nu är Malmö FF i för sig historiskt ganska bra borta mot IF Elfsborg och man har ett par goda minnen från matcher uppe i Borås. Bland annat 2013 när man säkrade guldet på Borås Arena i den sista omgången.

Men en hel del vatten har runnit under broarna sedan dess och nu står vi mitt i en säsong där både Malmö FF och IF Elfsborg slåss i toppen. Det lag som vinner här har i mina ögon en god chans att plocka SM-guldet. Det förlorande laget skulle rent av kunna missa Europaplats.

Om vi frågar spelbolagen är Malmö FF klara favoriter, trots den svaga formen, trots att man ska spela den här matchen på plastgräs och trots att IF Elfsborg är formstarka (sånär som på senaste omgången). Det kan tyckas märkligt.
100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Värdet finns på hemmalaget

IF Elfsborg kommer till matchen med i princip starkaste lag, men har avstängningar på Gudjohnsen och skador på Isaac Kouame och Cooper Love. Det är dock rakt igenom spelare som sitter på bänken i vanliga fall.

Malmö FF däremot har stora problem med skador och dessutom har man Allsvenskans bästa spelare, tillika sin lagkapten, borta. Anders Christiansen fick återigen gult kort senast, i toppmötet med Djurgården, och kan därför inte spela.

Malmö FF har dessutom Ola Toivonen, Jonas Knudsen, Niklas Moisander, Oscar Lewicki och Sören Rieks borta med skador.

I övrigt får vi se hur man formerar laget, men det här är fem spelare som troligen hade startat i den här matchen annars.

IF Elfsborg må ha förlorat borta mot Östersunds FK senast, men det ser jag mer som ett olycksfall i arbetet än en inledande dålig trend.

1X spelas nu till 1.74 gånger insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.74
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19:00, onsdag 22 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: