Speltips Elfsborg – Mjällby 17/9: Allsvenskt hängmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Den allsvenska tabellen släntrar efter en aning, varpå mötet IF Elfsborg och Mjällby AIF spelas torsdagen den 17 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det händer saker i den allsvenska fotbollen just nu, och med i runda slängar en tredjedel kvar att spela ska tabellen förhoppningsvis snart sätta sig. Efter att ett par matcher tvungets flyttats och det stuvats om i spelschemat har vi nu en lätt haltande tabell.

Men efter att torsdagens matcher är spelade är vi sånär ikapp med matcherna som hackar efter. Det rör sig inte minst om mötet på Borås Arena, där topplaget IF Elfsborg spelar hemma mot Mjällby AIF.

En vinst för IF Elfsborg här gör att man bara har fyra poäng upp till serieledande Malmö FF, som efter två raka poängtappet bjudit in övriga lag i fighten där uppe.

Mjällby AIF har 24 poäng och tros behöva ett par vinster till för att våga andas ut på allvar i den allsvenska tabellen. Nykomlingarna har imponerat stort, men det räcker som bekant inte om man inte kan stänga igen och knyta säcken.

Formen är också sådär i bortalaget, som har två raka poängtappet och snöpligt föll mot rivalerna Varbergs BoIS senast. IF Elfsborg å sin sida har fyra raka matcher utan vinst, och har tappat chansen att verkligen sätta press på ett lite haltande MFF under den perioden. Men chansen finns nu åter – och frågan är om man kan ta den?

Frågetecken kring vissa spelare

IF Elfsborg har faktiskt inga skador att rapportera om på förhand, även om det i skrivande stund inte är helt givet att Jesper Karlsson spelar matchen. Som bekant är anfallaren och skyttekungen klar för AZ Alkmaar, en klubb som eventuellt vill ha över honom fortsatt möjligt. Just nu är det sagt i slutet av september månad dock. Den som är långtidsskadad är Alexander Bernhardsson, men det är inget nytt under solen där inte.

Det finns däremot två avstängda spelare i hemmalaget, och det rör sig om den nyttige Frederik Holst och den för säsongen starke Leo Väisänen. Det gör att man är ett något försvagat lag inför den här tuffa matchen.

Vad gäller motståndarna Mjällby AIF ska det nu se bättre ut, och man kan formera i princip det lag man önskar. Erik Pärsson, anfallaren som drog knäet förra säsongen, är tillbaka i full träning och konkurrerar även han.

Det är allmänt känt att det här är ett lag med offensiv kraft, och i sina bästa stunder har man imponerat genom att slå topplagen både hemma och borta. Därför kan jag inte tänka mig annat än att Mjällby AIF gör match av det här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger smeten hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: