Speltips Elfsborg – Mjällby 26/4: Välkommet odds

Simon Pålsson Publicerat: 26 april 2021

IF Elfsborg måste gälla som favoriter hemma mot Mjällby AIF, som jagar säsongens första trepoängare i Allsvenskan.

IF Elfsborg - Mjällby AIF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongen är fortfarande ung för egentligen samtliga lag, men när tre omgångar är färdigspelade är det klart att det kan infinna sig en viss stress i lagen som inte riktigt har fått det att lossna spel- eller resultatmässigt än.

Ett sådant lag är Mjällby AIF, som förra säsongen var det allsvenska utropstecknet som alla talade om, men som inför den här säsongen valde att göra en rockad på tränarposten. Den tidigare assisterande tränaren Christian Järdler tog över som huvudtränare efter Marcus Lantz och i ärlighetens namn är det en rockad som sällan fungerar på allsvensk nivå.

Visst, vi har sett stora tränare ute i Europa göra storverk när man har slängts in i hetluften (läs: Hansi Flick i Bayern München eller Roberto De Matteo i Chelsea) men det är en helt annan sak att göra det med en hel försäsong till godo. Då är pressen en annan. Speciellt i ett lag som Mjällby AIF, som hade en så stark fjolårssäsong och som på pappret är en lite för liten klubb för allsvensk nivå. Egentligen.

Men vi ska inte slå på stora trumman än. Mjällby AIF är fortfarande ett lag som kommer att kunna göra bra resultat. Prestationen borta mot Hammarby (förlust 2-0) var faktiskt ganska bra och hemma mot Varberg (0-0) hade man med lite tur vunnit med 1-0. Det är små marginaler.

Men borta mot IF Elfsborg vill Mjällby AIF gärna göra ett bättre resultat, även om man förra säsongen hade tufft mot boråsarna. Då föll man inte minst med 5-0 på hemmaplan i sommarens första möte med laget.

IF Elfsborg har vaknat

Samtidigt som Mjällby AIF spelade 0-0 mot Varberg i sin premiär den här säsongen spelade IF Elfsborg hemma mot Djurgården och föll igenom med 0-2. Det var en ordentlig besvikelse och ett resultat som man verkligen inte var nöjda med.

Men nu senast reste man sig och fick en god vinst borta mot Varberg, 1-3, och med tanke på underlaget och de yttre förutsättningarna får man bara lyfta på hatten. Det var bättre än vad många hade förväntat sig av boråsarna i den specifika matchen.

Nu har man med sig en stark trupp till hemmamötet med Mjällby AIF och på pappret är man väldigt klara favoriter. Det ska man också vara.

Mjällby AIF har ännu inte gjort mål den här säsongen och det tror jag talar för att det snart ska lossna. Borta mot IF Elfsborg kan det mycket väl bli mål i en öppen historia, men poäng? Då får Mjällby AIF slita ordentligt.

Båda lagen göra mål spelas till 1,90 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,90
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:30, måndag 26 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: