Speltips Elfsborg – Norrköping 28/8: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 28 augusti 2023

Elfsborg ställs mot en tuff motståndare i form av Norrköping hemma på Borås Arena under måndagskvällen.

Elfsborg - Norrköping

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Elfsborg kliver in i den tjugoförsta omgången som serieledare, men har både Häcken och Malmö hack i häl. Nu gäller det att leverera mot ett formstarkt Norrköping i ett sista toppmöte innan spelschemat börjar bli lättare. Peking lär i sin tur vara sugna på att behålla fjärdeplatsen, som kan innebära spel i Europa, även om de är avsågade från topp tre-striden.

Boråsarna har haft ett tufft spelschema på senare tid där de har förlorat två raka bortamatcher – något som har bjudit in övriga topplag till guldstriden. Men på hemmaplan har de fortsatt att leverera, vilket de även hoppas kunna göra nu på måndag.

Tyvärr åkte de på en tung skada på Alexander Bernhardsson i svenska cupen, och det är oklart när han kommer att vara spelklar. Men för en dryg vecka sedan lyckades de i alla fall få in en tung värvning i form av Simon Hedlund som återvänder till klubben. Han kommer att vara en viktig pjäs i anfallet under slutspurten om han kommer igång.

Det gäller att hålla huvudet kallt nu för Elfsborg och fortsätta att leverera som de har gjort, men det är lättare sagt än gjort, och de har trots allt tappat några bärande spelare under sommaren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköping är effektiva

Det är dags att krypa till korset gällande Norrköping för egen del. Jag har varit lite skeptisk kring Pekings lagbygge under i stort sett hela säsongen, men med den senaste formen i åtanke och det faktum att de ligger på fjärde plats efter tjugo omgångar måste man medge att de uppenbart har gjort det väldigt bra sett till förväntningarna.

De må kanske inte alltid producera särskilt många vassa målchanser, men de har varit väldigt effektiva på att utnyttja dem. Glen Riddersholm verkar trots allt ha något på gång med sitt Peking och det är ett flertal spelare som har höjt sig på senare tid. Christoffer Nyman är inte alltid den som petar in målet, men han gör väldigt mycket offensivt och är en väldigt intelligent spelare som står bakom mycket.

Inför helgens match har de tre raka segrar, och fem på deras senaste sex, vilket har gjort att de har skjutit upp i tabellen och lämnat mittenklungan bakom sig. Ingen av segrarna har emellertid varit mot toppmotstånd, och Elfsborg borta kommer inte att bli en lätt match.

Det är två lag som gärna faller tillbaka utan att ha för mycket boll, vilket gör att matchbilden lär bli intressant. Elfsborg vann senast borta i Norrköping med 2-1, och var bättre på att komma till chanser, men det var trots allt inte en särskilt chansrik match. Ett spel på under tre mål (asian) känns fullt rimligt då underspelet står högt, samtidigt som vi säkrar lite och får tillbaka insatsen ifall det skulle bli exakt tre. Spelet hittas hos Coolbet för 1.87 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 28 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+