Speltips Elfsborg – Örebro 11/7: Ensidigt igen

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2021

Örebro SK har fått en svag start på Allsvenskan och gäller återigen som underdog inför bortamötet med IF Elfsborg den 11 juli 2012.

IF Elfsborg - Örebro SK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vore onödigt att kalla den inledning på säsongen som Örebro SK har haft för någonting annat än misslyckad, även om man reste sig en aning på slutet av vårsäsongen och därigenom skaffade sina sju poäng som man har med sig nu.

Men i skrivande stund står laget på tre raka allsvenska förlust – och man har egentligen inte varit riktigt nära att ta poäng varken mot Degerfors, Malmö FF eller nu senast Djurgården.

Inför den här delen av säsongen har man gjort en rockad på tränarposten och plockat in portugisen Vitor Gazimba som huvudansvarig. Det återstår att se vad det får för effekter, men än så länge kan man inte imponeras. 3-0 borta mot Djurgården var inget vidare.

För bortalagets del gäller det att Deniz Hümmet har en bra dag på jobbet och med tanke på att han har en bakgrund i IF Elfsborg kan man tänka sig att anfallaren är sugen på att göra avtryck här. Med tre gjorda mål är han lagets bästa målskytt hittills.

Med det sagt har Örebro SK på 15 (!) försök i Borås ännu inte tagit en trepoängare och det är bara en av flera saker som på ett tydligt sätt talar för hemmalaget i den här matchen. Det måste man ärligt ta och säga.

VILL DU HA EN OMSÄTTNINGSFRI BONUS? En generös bonus från No Account Bet – som ger dig 100 kronor bonus utan omsättningskrav. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – utan omsättningskrav!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds på Allsvenskan

Om vi däremot ska hitta saker som kanske inte talar för IF Elfsborg är det skadeläget, där man nu står utan sin lagkapten Johan Larsson vad det verkar. Det finns inga entydiga rapporter, men det som sägs är att han kan behöva vilas i den här matchen. Men kanske är det trots allt en spelare man bör kunna klara sig utan?

Nu senast tog man en tung vinst borta mot IFK Göteborg i derbyt och man tystade därmed närmare 10 000 supportrar som fanns på läktarplats. Förmodligen en ganska god känsla.

I sommar har man tappat Joseph Okumu, men nu har man gjort klart med en ersättare från Västerås SK. Det känns dock som en spelare som behöver växa in i kostymen. Dessutom är han inte spelklar än.

Jag tror att IF Elfsborg tar sig an den här matchen med full kraft och litar på att man sätter tonen direkt. På hemmaplan vill man gärna göra det. Men med rockader i backlinjen är det inte omöjligt att vi får se mål åt båda håll.

Över 2,5 mål spelas till 1.74 gånger krämen hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:30, söndag 11 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: