Speltips Elfsborg – Sirius 6/8: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 5 augusti 2023

Ligaledarna Elfsborg gäller som tunga favoriter då de ställs mot Sirius på Borås Arena under söndagseftermiddagen.

Elfsborg - Sirius

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Elfsborg åkte på säsongens blott andra förlust i den senaste omgången, och återigen var det Häcken som stod för motståndet. Boråsarna fick spela med en man mer under stora delar av matchen, vilket gör förlusten ännu lite surare. Men även Sirius lär gräma sig över den senaste helgens resultat då de förlorade mot AIK efter ett sent avgörande.

När Ibrahim Sadiq drog på sig ett rött kort innan halvtidsvilan vid ställning 1-1 var det nog många som trodde att Elfsborg återigen säkert skulle kamma hem tre poäng, men så blev det inte. När Häcken ställde sig lågt hade boråsarna problem med att få hål på dem, och istället var det Häcken som fick utdelning genom sitt kontringsspel. När de två lag som är bäst på omställningar i ligan möts så är ett numerärt övertag uppenbarligen inte alltid en fördel, och istället fick Elfsborg se sig besegrade med 1-3.

De hade liknande problem mot ett lågt stående Blåvitt som fick in ledningsmålet för ett par omgångar sedan, och även om Elfsborg har blivit bättre på att luckra upp lågt stående försvar i år så är det fortsatt omställningarna som är deras främsta styrka. Det passar sig väldigt väl i toppmatcher vanligtvis, men kan nog resultera i en del poängtapp under säsongen.

Inför söndagens match har de Sebastian Holmén avstängd och har sedan förra veckan sålt André Römer till Midtjylland, vilket är tunga avbräck.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Snöplig förlust senast för Sirius

Sirius stod för en ganska bra insats hemma mot AIK i den förra omgången, men trots att de skapade flertalet chanser så hade de inte tillräckligt med skärpa i avsluten för att få in ett ledningsmål. Istället var det AIK:s Bilal Hussein som kunde trycka dit matchens enda mål i den 89:e minuten och Sirius fick lämna matchen tomhänta framför en rekordpublik på Studenternas.

Sett till insatsen så förtjänade Sirius verkligen att få med sig något från matchen, och borde kanske ha vunnit den. Men det är ett mönster som vi känner igen från tidigare under säsongen då Sirius ofta spelade bra men sällan fick utdelning för det. Spelmässigt är de bättre än vad tabellen visar, men om inte resultaten kommer är det inte heller konstigt att de fortsätter att närma sig bottenstriden igen. Nyförvärvet Joeri De Kamps insats i den senaste matchen var i alla fall ett positivt besked för klubben och han lär bli viktig efter att Jamie Roche dragit.

Även om det såg någorlunda stabilt ut defensivt mot AIK så är Sirius inte ett lag som är byggt för att kunna backa hem och försvara på ett sätt som kan få stopp på Elfsborg. Tyvärr för Sirius del får de nog räkna med att gå tomhänta till helgen mot ett revanschlystet Elfsborg. Vi spelar på att Elfsborg vinner med -1,5 hcp för 1.85 hos Bet365 då detta är ett motstånd som borde passa dem väl.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg -1,5 hcp
Odds: 1.85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 6 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+