Speltips Elfsborg – Varberg 27/6: Bortasvaga gäster

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2022

IF Elfsborg är klara favoriter när man gästas av Varbergs BoIS i den elfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 27 juni 2022 med avspark kl 19:00.

Elfsborg – Varberg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IF Elfsborg är ett lag med toppambitioner och lär inte vara helt nöjda med sin poängskörd under våren i Allsvenskan. Efter tio spelade matcher har man tagit 15 poäng, vilket ger en sjunde plats i tabellen.

Elfsborg har visat klass, bland annat, när man kryssade borta Malmö eller utklassade Degerfors med 6-0 och i segern med 3-1 hemma i västderbyt mot IFK Göteborg i den näst senaste omgången.

Samtidigt har man tappat poäng i matcher som man inte har råd att tappa poäng om man ska utmana i den absoluta toppen av Allsvenskan. I den sista matchen innan uppehållet tappade man en 2-0-ledning till 2-2 borta mot IFK Norrköping och man har även förlorat mot Mjällby, Helsingborg och Sirius.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Varbergs BoIS har inga andra förväntningar på sig än att man ska kämpa i bottenskiktet av tabellen. Så ser också läget ut efter tio omgångar då man tagit 11 poäng och ligger strax ovanför kvalplatsen.

Varberg har åkt på en del nitar, men de tar det de kan få och varje gång en motståndare inte är på topp är de livsfarliga. Man har vunnit tre matcher så här långt och två av dessa var mot bottenlagen Degerfors och Sundsvall. Det vill säga två sexpoängsmatcher som kan komma att bli väldigt avgörande.

Elfsborg och Varberg möttes senast på Borås Aren i höstas och det matchen slutade mållös. Förra säsongens möte i Varberg vanns av gästerna med 3-1.

Elfsborg har ibland problem mot lågt försvarande lag, men jag tror att man har goda chanser att få en bra återstart här. Tittar vi på expected goals på hemmaplan så är Elfsborgs tredje bäst i Allsvenskan medan Varberg är ganska klart sämst i serien vad gäller XG på bortaplan.

Varberg blir ofta får låga på bortaplan och har långt till motståndarnas mål. Så tror jag att det kommer se ut även den här gången och det bör kunna borga för en relativt klar hemmaseger. Mitt spel blir Elfsborg -1.25 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg -1.25 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 27 juni 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: